Se aşteaptă formularele tipizate pentru ajutorul de încălzire

Şi în această iarnă se vor acorda ajutoare de încălzire cu lemne şi gaz metan. Pentru mai multe amănunte am cerut lămuriri de la şefa Biroului de asistenţă socială din cadrul Primăriei oraşului Năsăud, Elvira Bârlădeanu, care ne-a spus:
„Suntem în aşteptarea formularelor tipizate pe care le vom primi, cel mai probabil, săptămâna viitoare. Până în prezent nu am fost anunţaţi că se vor produce modificări faţă de anul trecut dar, cu siguranţă, vor apărea noi reglementări. Conform Ordonanţei de Guvern nr. 70/2011, ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă pe baza unei cereri-declaraţie pe proprie răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia. Conform acestor norme, emise în anul trecut, ajutorul lunar pentru încălzirea locuinţei va fi acordat persoanelor al căror venit net mediu lunar pe membru de familie este de până la 786 lei în cazul familiilor şi 1.082 lei în cazul persoanelor singure. Cei care îşi încălzesc locuinţa cu gaze sau cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, venitul net mediu luat în calul este de până la 615 lei pentru fiecare membru de familie.
Cei care completează cererea sunt obligaţi de a menţiona corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute.
În cazul în care familia sau persoana singură are în proprietate, închiriere, concesiune, comodat sau altă formă de deţinere, cel puţin unul dintre bunurile cuprinse în lista bunurilor ce conduc la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinţei, aceasta nu beneficiază de ajutor pentru încălzirea locuinţei”, a precizat Elvira Bârlădeanu, şef Birou asistenţă socială.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5