Inspectoratul Școlar Județean și CJRAE, acredidate Erasmus ca lideri în domeniul Educație Școlară! Alte patru școli și licee din județ au obținut acreditarea!

 Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud au fost acreditate ca lideri de consorțiu de instituții relevante în domeniul Educație Școlară, anunță prof. dr. Doina Macarie, inspector școlar pentru proiecte educaționale din cadrul IȘJ BN. Colegiul Național „George Coșbuc” Năsăud și Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Bistrița sunt școli acreditate Erasmus pentru domeniul Educație Școlară, iar Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița și Liceul Tehnologic Agricol Bistrița au primit acredidarea de pe domeniul Formare Profesională.
 
"Ne bucurăm de astfel de rezultate. A fost un efort de a depune proiectul, pentru fiecare instituție în parte, dar a meritat. Acreditarea obţinută oferă acces simplificat la finanţarea din cadrul programului Erasmus +. Putem afirma cu mândrie că, în județul nostru, programul Erasmus+ se bucură de succes", a declarat inspectorul școlar Doina Macarie.  
Inspectorul şcolar general Mircea Cristian Nicula apreciază efortul şi implicarea cadrelor didactice şi este încrezător în reuşita acestui demers educaţional.
 
Programul Erasmus+ este gestionat în România de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP).
Acreditarea Erasmus reprezintă instrumentul prin care organizațiile și instituțiile pot participa într-un mod continuu în cadrul programului Erasmus+ 2021-2027, oferindu-le anual acces simplificat la finanțare în cadrul Acțiunii-cheie 1, proiecte de mobilitate. Acordarea acreditării Erasmus confirmă faptul că organizația aplicantă este capabilă să implementeze un plan de dezvoltare strategică pe termen mediu sau lung. Pentru aceasta, organizația candidată elaboreaza un plan de punere în aplicare a unor activități de mobilitate de înaltă calitate, denumit Plan Erasmus, ca parte a unui efort organizațional mai amplu de a-și gândi strategic dezvoltarea. Organizațiile acreditate devin parteneri de încredere în program, dovedind că sunt capabile să furnizeze activități de înaltă calitate și să contribuie la o educație mai bună la nivel național și
european.
 
 Aceste șase acreditări se adaugă altor cinci, obținute în anii anteriori de către Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean, Școala Profesională „Tiberiu Morariu” Salva, Liceul Teoretic „Solomon Haliță” Sângeorz Băi, Școala Gimnazială Nr. 1 Bistrița, instituții acreditate pe domeniul Educație Școlară, iar Liceul Silvic „Transilvania” Năsăud este acreditat pe domeniul VET. 
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5