Instituţia Prefectului: Nu sunt persoane suspecte de coronavirus care să necesite carantină!

Instituţia Preefectului Bistriţa-Năsăud anunţă că autorităţile monitorizează situaţia persoanelor care se întorc în România din Italia, fiind impuse măsuri distincte, dar şi din alte zone cu risc de infecţie cu coronavirus. 

„În acest moment, NU sunt cazuri confirmate de coronavirus în județul Bistrița-Năsăud! De asemenea, nu sunt Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud monitorizează la domiciliu șapte persoane, care vin din Italia. Este de reținut că doar cei care vin din zona de carantină a Italiei (Vo’Euganeo, Codogno, Castiglione D’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova Dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano) intră automat 14 zile în carantină, în spații special pregătite, conform protocolului care se impune.

Restul persoanelor care vin din Italia sunt monitorizate la domiciliu timp de 14 zile. Autoritățile județene monitorizează fluxul de turiști care vin din zone cu risc de infecție cu coronavirus și se află în continuă legătură cu autoritățile de frontieră, aceștia comunicând situațiile care necesită monitorizare”, menţionează Instituţia Prefectului, într-un comunicat de presă.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5