Campania de informare ,,Fonduri europene pentru mediul rural”

Instructaj în zece localităţi din Bistriţa-Năsăud

Se apropie noi sesiuni de depunere a proiectelor pentru fonduri ale Uniunii Europene (UE) şi naţionale în scopul dezvoltării agriculturii şi a satelor. Este în desfăşurare o campanie de informare în acest sens. Agricultorii din 10 localităţi din judeţul nostru vor afla ce e cu finanţarea pentru proiectele europene din mediul rural.

În acest context la nivel de judeţ sunt organizate acţiuni de informare, la care participă reprezentanţi ai Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP), Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi ai Camerei Agricole Judeţene.

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a lansat pe 2 februarie o campanie de informare pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), campanie intitulată ,,Fonduri europene pentru mediul rural”.

Campania se va derula pe parcursul a cinci luni şi urmăreşte conştientizarea publicului din mediul rural, interesat de fondurile nerambursabile oferite prin PNDR.

Printre localităţile vizate de responsabilii APDRP se regăsesc şi zece localităţi din judeţul Bistriţa-Năsăud. Până în acest moment, s-au desfăşurat activităţi de informare în comunele Maieru, Rodna, Livezile, Prundu Bârgăului, Ciceu Mihăieşti şi Ciceu Giurgeşti.

Vineri, 11 februarie, caravana celor de la APDRP va trece prin Şieu Măgheruş (de la ora 10.00) şi Beclean (de la ora 13.00), iar luni, 14 februarie, se vor desfăşura activităţi de informare şi în oraşul Năsăud (de la ora 10.00) şi în comuna Feldru (de la ora 13.00).

Activităţile de informare, implementate prin această campanie, au ca obiectiv asigurarea egalităţii de şanse în accesarea Fondului European Agricol de Dezvoltare Rurală prin diseminarea informaţiilor către un număr reprezentativ de potenţiali beneficiari ai PNDR, indiferent de criterii etnice, sexuale, religioase, precum şi de dizabilităţi fizice, vârstă, statut social sau financiar.

Scopul acestei campanii este creşterea indicelui de accesare a fondurilor nerambursabile acordate prin FEADR, pentru proiecte de investiţii, şi asigurarea implementării transparente şi eficiente a fondurilor europene nerambursabile oferite din acest fond.

În judeţul Bistriţa-Năsăud au fost depuse 674 de proiecte de investiţii pentru măsurile finanţate prin FEADR ( Fondul Agricol pentru Dezvoltare Rurală). Dintre acestea, 669de proiecte sunt contractate şi 5 sunt finalizate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5