Întâlnire colegială – 50 de ani

Liceul Pedagogic Cluj-Napoca a îmbrăcat haina de sărbătoare în 30 mai 2015, când, la ora 10, s-au adunat în curte foştii elevi – promoţia 1965.
Festivitatea a început cu un Te Deum la Biserica Ortodoxă „Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena”, închinat profesorilor şi celor 9 elevi care au decedat.
Organizatorul principal, învăţătorul Valentin Porumb, a invitat dirigintele clasei, profesorul de pedagogie Valer Popa care, ajuns la 88 ani, a strigat catalogul la care au fost prezenţi 25 de absolvenţi. Şi din judeţul Bistriţa-Năsăud au spus prezent: învăţătoarea Elena Alexi din Sângeorz Băi, actual profesoară de psihologie-pedagogie, căsătorită Cosma, în Oradea; învăţătoarea Leontina Bălan din Josenii Bârgăului, căsătorită în Cluj-Napoca, învăţătoare la Liceul Pedagogic Cluj-Napoca; învăţătoarea Rodica Bureacă, căsătorită Groze, din Rodna; învăţătoarea Aurelia Câmpean, din Negrileşti – decedată; învăţătoarea Domnica Mureşan, din Telciu, fostă profesoară de limba română în Cluj-Napoca şi învăţătoarea Sultana Ochian, din Bistriţa, căsătorită cu profesorul de matematică Petre Anghel.
S-au depănat amintiri din anii de liceu cât şi din cei 50 de ani care au trecut de la absolvire. Au fost făcute fotografii, s-au filmat momentele semnificative, iar în partea a doua s-a organizat o masă festivă, unde s-au cântat cântece de petrece şi romanţe. Atmosfera a fost deosebit de plăcută şi, în încheiere, s-a stabilit următoarea întâlnire în ultima sâmbătă din luna mai a anului 2017, la 52 ani.
Alături de învăţătorul Valentin Porumb, şi-au adus contribuţia şi Maria Baciu, profesoară de muzică în Zalău, familia Cosma, familia Saiciuc, care au făcut sponsorizări şi profesorul de biologie Petrică Cotârlă.
Sub bagheta profesorului diriginte Valer Popa, clasa a fost de excepţie, cu rezultate deosebite, fiind ca o familie unită, ţinând legătura permanent prin telefon şi internet.
Acest prestigios Colegiul Pedagogic din Cluj-Napoca a format de-a lungul anilor mulţi dascăli pentru judeţul Bistriţa-Năsăud, iar profesorul de pedagogie Valer Popa este preşedintele onorific al minunatei reviste - Normaliştii Clujeni, ajunsă la nr. 18, în care sunt evocate activităţi deosebite ale foştilor elevi.
înv. Sultana Anghel
prof. Petre Anghel

Comentarii

13/06/17 22:05
Virgil Suciu

Am fost si eu prezent la aceasta intalnire colegiala fiind sotul colegei decedate, Elena Tampea,si asimilat drept coleg mai mare .Prezenta dirigintelui a animat discutiile si a dat farmec ei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5