Întâlnire comună a Cluburilor Lions din Bistriţa, Ungaria şi Austria

Răspunzând invitaţiei membrilor Lions Club Bistriţa, la sfârşitul acestei săptămâni, de vineri până duminică, o delegaţie reunită a cluburilor similare din Székesfehérvár -Ungaria şi Sankt Polten-Austria, a sosit la Bistriţa pentru o mai buna cunoaştere a activităţilor cluburilor şi pentru identificarea de noi proiecte care, prin eforturi comune, să vină în sprijinul membrilor defavorizaţi ai comunităţii noastre.
Lions Club Bistriţa este, de altfel, înfrăţit cu clubul din Székesfehérvár, cu care anul trecut a derulat o acţiune de scrining pentru copii grădiniţei Dumbrava Minunată.
Delegaţia din Austria este la prima vizită în Bistriţa, ca de altfel şi în România şi se preconizează a se realiza o “înfrăţire” şi cu acest club care, în Sankt Polten, are o vechime de 51 de ani, ne comunică Ovidiu Cliţan, responsabil mass-media Clubul Lions Bistriţa.

După vizitarea unor obiective de interes cultural din oraş şi întâlnirea cu oficialităţi din cadrul Primăriei Bistriţa, a urmat vizionarea filmului documentar “Going blind” la Sinagoga din Bistriţa.
La final s-a realizat colecta pentru ajutorarea persoanelor cu deficiente de vedere.

,,Seara a continuat cu întâlnirea oficială a celor trei cluburi. S-a făcut schimbul de însemne, iar preşedintele Lions Club Bistriţa, dl. Podani Tiberiu a prezentat oaspeţilor principalele activităţi în care este angrenat clubul din Bistriţa, precum şi planurile de viitor.
Preşedintele Lions Club Sankt Polten-Austria, dl. Stephan Rendl, a declarat că până anul viitor, când va veni la aniversarea a 10 ani de la chartarea Lions Club Bistriţa, speră să aibă o propunere din partea colegilor bistriţeni pentru derularea unui program comun, care să se întindă pe mai mulţi ani şi în care dânşii să se implice financiar.
Preşedintele Lions Club Székesfehérvár, dl. Borbely Gyorgy, şi-a declarat şi dânsul sprijinul pentru continuarea proiectelor începute.
Sâmbăta a continuat cu prezentarea zonei Pasului Tihuţa şi s-a participat la Festivalul Păstrăvului de la Ciocăneşti.
Plăcut impresionaţi de frumuseţea locurilor şi de căldura cu care au fost primiţi, membrii celor două delegaţii au promis să revină cât mai curând”, ne spune Ovidiu Cliţan.

Lions Club Bistriţa este membră a Lions Club Internaţional, cea mai mare organizaţie de voluntariat la nivel mondial, numărând peste 1.300.000 de membri. Lionismul militează pentru crearea şi menţinerea spiritului de comuniune între toţi oamenii indiferent de rasă, naţionalitate, religie sau filozofie implicându-se prin voluntariat în comunitate, încurajând membrii societăţii civile de a-şi servi comunitatea în mod dezinteresat, fără recompense.

Sursa: comunicat de presă

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5