Întâlnire cu Ferdinand la Năsăud

Ioan Mititean

În ziua de 24 Ianuarie 2023, începând cu ora 12, Asociațiunea Transilvană, Despărțământul Năsăud și-a dat mâna cu prietenii regaliștilor năsăudeni, scriind împreună o pagină de istorie, având ca tematică personalitatea regelui Ferdinand Întregitorul, OMUL înzestrat de singura măreție ce rezistă vremurilor - cea de bunătate și profunzime.
În jurul monumentului din fața policlinicii (donația regretatului astrist Gh. Tr. Dascăl) s-a adunat un grup de năsăudeni, care a rostit deviza familiei regale – NIHIL SINE DEO (nimic fără Dumnezeu), despre care Nicolae Iorga în cartea sa „Oameni care au fost”, a spus: „Cel mai mare moment din istoria noastră va rămâne legat de numele lui Ferdinand”.
Fiind o zi cu soare, o zi de primăvară, iubitorii de istoria neamului românesc au ascultat cu mare atenție scurtele prelegeri sub deviza „Susține cu a ta mână patria română”, rostite din suflet de Ioan Boțan, Claudia Talpoș, Ioan Seni și Lucreția Mititean, arătând că de numele lui Ferdinand se leagă pentru totdeauna conștiința datoriei împlinite.
Când am luat moștenirea întemeietorului Romîniei moderne, a spus regele, am făgăduit înaintea reprezentanților națiunii că voi fi un bun român, cred că m-am ținut de cuvânt. Grele au fost timpurile, mari au fost jertfele, dar strălucită a fost răsplata, și astăzi pot spune, cu fruntea senină față de Dumnezeu și față de poporul meu, am conștiința curată. Acțiunea s-a încheiat cu cântece patriotice și Hora Unirii.

Comentarii

28/01/23 13:20
Marius Nicolae Pop

Oameni dragi, ne alaturam sentimentelor din adancul sufletelor voastre, si va imbratisam ,cu drag ! Totdeauna faceti dovada unui patriotism adevarat si luminat pe care il apreciez ,ca atare ! Nimeni si nimic nu poate sta in calea faptelor bune si importante! Cu cordialitate, Dr.Marius Nicolae Pop, in numele Clubului Monarhistilor Bistriteni- Nihil Sine Deo

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5