Ușor deasupra lumii

Întâlnirile Radu Săplăcan, la Braniștea

      Miercuri, 15 mai 2024, a avut loc un eveniment de suflet pentru școala noastră: ,,In memoriam Radu Săplăcan". Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Județeană "George Coșbuc" Bistrița-Năsăud cu sprijinul Primăriei Braniștea și al Școlii Gimnaziale Braniștea.  Am avut onoarea de a avea în mijlocul nostru pe părintele Ioan Pintea  - managerul Bibliotecii Județene "George Coșbuc" Bistrița –Năsăud, d-nul Zorin Diaconescu  - jurnalist Radio Cluj, d-nul  profesor Cornel Cotuțiu, d-nul Nicolae Avram, d-nul Aurel Podaru, scriitori și poeți dragi sufletului celui regretat. Nu au lipsit de la eveniment părintele Marius Avram, om al locului și viceprimarul comunei, Cornel Săsărman. Cu această ocazie, scriitorul Cornel Cotuțiu și-a lansat cartea "Felurite feluri” pe care a dăruit-o cu drag celor prezenți.

 Cu drag de locurile acestea, Florin Săsărman, bunul prieten al lui Radu, cantautor de muzică folk, ne-a încântat cu minunatele lui cântece spre aduceri aminte.

Andrea Baias, elevă în clasa a-II a la Școala Gimnazială Braniștea și membră a Clubului Elevilor din Beclean, a fost surpriza evenimentului, atunci când îmbrăcată în straie vechi populare a interpretat piesa folk "Bocetul lui Ioan cel fără de mormânt" (Maria Gheorghiu / Adrian Păunescu) ca pe un cântec popular.

La Braniștea a fost o atmosferă frumoasă și caldă, exact ca o zi de mai.

Ne-am simțit  "UȘOR DEASUPRA LUMII”.

  Prof. Săplăcan Valeria

Director al Școlii Gimnaziale Braniștea

                         

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5