Într-o săptămână, peste 70 de controale în domeniul panificaţiei

Poliţiştii bistriţeni au demarat, la începutul lunii septembrie, o acţiune de prevenire şi combatere a ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.
Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Poliţie Bistriţa-Năsăud, de la declanşarea acţiunii, au fost efectuate un număr de 71 de controale la societăţi comerciale, persoane fizice şi mijloace de transport.

          În fapt, 24 de poliţişti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publică şi poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud au verificat de la producători până la cei care vând produsul finit către populaţie, fiind vizate inclusiv zonele în care se exportă cereale.

          “Săptămâna trecută, poliţiştii au depistat o infracţiune la Legea  241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, cu prejudiciu estimativ de 75.000 lei. De asemenea, au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, dintre care 13 la Legea 12/1990 privind protejarea pupulaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite republicată şi una la O.U.G. 12/2006 privind reglementarea pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale modificată de O.U.G. 93/2009. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 8.500 lei, iar a bunurilor ridicate urmare a acestora este de 1.048 lei”, menţionează inspectorul Antonela Pop, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]