Intrebări creştine

În ultimul dv, articol din cele 17 despre Sfânta Treime şi cei care o contestă- pe care am urmărit-o număr de număr cu mare plăcere şi chiar cu bucurie- ziceţi că iudeii, în răutatea lor au condamnat la moarte pe Fiul lui Dumnezeu, fără a bănui că acesta a fost şi planul lui Dumnezeu din eternitate pentru mântuirea lumii. Dar, atunci mai au iudeii vreo vină, dacă acesta era planul divin?

Dragul meu Ioan T., îţi mulţumesc pentru întrebarea telefonică şi îmi cer scuze că nu m-am oprit la această problemă, socotind că pentru unii acest lucru este limpede şi e de prisos să detaliez.

Aici este vorba despre două probleme: preştiinţa lui Dumnezeu şi desfăşurarea unor evenimente. Trebuie să acceptăm dintru început că lui Dumnezeu toată desfăşurarea istoriei omenirii, precum şi destinul fiecărui om în parte îi sunt cunoscute în cele mai mici detalii. Popoarele, ca şi indivizii şi fiecare celulă din corpul nostru, o frunză din codru sau o sărmană vrabie nu rămân în afara cunoştinţei lui Dumnezeu. “A nega preştiinţa lui Dumnezeu- zice fericitul Augustin al Hipponei- este o nebunie.”

Cel ce a făurit pe om ştia totul despre noi: că protopărinţii vor cădea în păcat, că va fi un potop, că va veni un Mântuitor al lumii care ne va izbăvi…deci absolut totul până în ultima zi a lumii.Bun!!

Acceptând aceasta, vom încerca o pildă. Într-un munte s-a aciuit o mare bandă de tâlhari. Mari, puternici, răi. Stareţul Gheorghe , sau dumneata,dragă creştine, te hotărăşti a te duce la aceia şi le vei propovădui cele bune: să nu fure, să nu se jignească, să-şi schimbe viaţa şi să caute….Împărăţia cerurilor.

Bănuiai că te-ar putea omorî, dar te-ai dus, ştiind aceasta, ba chiar dorind să-i încurajezi fiindcă există o Înviere, o drepate, o răsplată cerească. Şi…tâlharii, ca toţi tâlharii, au început…a te vorbi de rău, a te huli, alţii te-au înţeles şi apoi…cei răi, mai activi, ca de obicei, te-au omorât. Dar, unii din bandă, aproape jumătate, uimiţi de jertfa şi învăţătura ta, s-au lăsatde tâlhărie.

Vezi, iubite cititorule şi cititoare cum e istoria lumii?

Acum noi, (domnia voastră) zicem: sunt vinovaţi oare tâlharii pentru acea crimă? Cred că răspunsul e uşor de aflat. Păi stareţul Gheorghe, om deştept foarte, ştia sigur că tâlharii ne vor omorî ducându-ne la ei, dar mai ştia că prin această jertfă viaţa multora se va schimba. Iată deci planul divin şi …ce s-a întâmplat în “muntele” vieţii noastre).

Harul Domnului IISU SHRISTOS, iubirea Tatălui ceresc şi părtăşia Duhului Sfânt să fie cu tine şi cu noi toţi acum şi în Ziua Veşniciei..

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5