Investiţii de anvergură pentru acreditarea spitalului

*un tomograf va fi amplasat în proximitatea UPU

Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa îşi propune să obţină acreditarea în anul 2013, a anunţat managerul unităţii medicale, prof. dr. Mircea Gelu Buta. “Este un proces complex, îndelungat, care constă nu numai în modernizarea din puct de vedere a infrastructurii, ci într-o ameliorare a asistenţei medicale din punct de vedere uman”, explică prof.dr. Mircea Gelu Buta.
Cu finanţare europeană, de la Ministerul Sănătăţii, dar şi de la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Spitalul Judeţean a derulat, în ultimii doi ani, proiecte investiţionale importante, de la reabilitarea termică, modernizarea Farmaciei (la standarde de calitate europeană), Laboratorul de analize medicale (şi acesta acreditat ISO, cel mai modern din judeţ, dar şi de la nivel naţional), Secţia de Pediatrie, Secţia de Psihiatrie, extinderea Secţiei de Oncologie, dar şi blocul alimentar (care “este asemănător cu cel de la Hotel Metropolis”).
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, prof. dr. Mircea Gelu Buta, a anunţat că “sectorul de imagistică se va dezvolta cu un RMN şi probail, printr-o dotare suplimentară, vom avea un tomograf în zona Unităţii de Primire a Urgenţelor”, o cerinţă pentru acreditarea unităţii medicale. De altfel, este preconizată extinderea UPU –SMURD, “care a devenit neîncăpătoare” din cauza afluxului de persoane. Mai mult, proiectul de supraetajare a Spitalului Judeţean nu a fost abandonat, în vederea reorganizării secţiilor de chirurgie şi terapie intensivă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5