Mircea Gelu Buta, despre secretarul de stat Rareș Trișcă: E din generaţia tânără, are pregătirea necesară şi cunoaşte sistemul de sănătate

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta, spune că numirea medicului specialist de chirurgie generală Rareş Trişcă în calitate de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii este una de bun augur, dată fiind pregătirea acestuia, experienţa sa, dar şi faptul că provine din cadrul sistemului medical.

„Este un chirurg cu pregătire bună, cu stagii în străinătate. Este medic de chirurgie generală dar are o specialitate în chirurgie oncologică. Provine din colectivul de la Institutul Oncologic Cluj şi de aproape doi ani este la noi în spital. Mai mult, este din generaţia tânără. Ne bucurăm pentru el”, ne-a declarat Mircea Gelu Buta.

În opinia sa, numirea lui Rareş Trişcă este una potrivită pentru că a ţinut cont de cooptarea unor specialişti din domeniu. „Trebuie promovaţi oameni care lucrează în specialitatea pe care urmează să o administreze. La un momnent dat, pe la agricultură era un inginer electronist. Eu cred că doctorii trebuie să-şi administreze sistemul medical, la fel şi în alte domenii”, ne-a precizat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5