Ioan Andreica: „Am dreptul să declar anul 2009, ca an al infrastructurii”

„În acest an se va lucra într-un ritm foarte serios la infrastructura de interes local, şi nu numai. Sumele alocate sunt de peste cinci ori mai mari decât anul trecut”. Declaraţia a fost făcută de către Ioan Andreica, secretar de stat în Minister Dezvoltării Regionale şi Locuinţei.

Peste 400 miliarde lei vechi sunt alocaţi pentru infrastructura rurală, construcţia de poduri şi podeţe, lucrări la canalizare, reabilitarea unor cămine culturale. Pentru construcţia de locuinţe ANL şi locuinţe sociale, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei a alocat 250 de miliarde lei vechi. Valoarea financiară a proiectelor ajunge undeva în jurul sumei de 80 milioane de euro.

Secretarul de stat Ioan Andreica a precizat că vor ajunge mulţi bani în judeţul nostru, multe dintre proiecte fiind desfăşurate prin Programul operaţional Regional.

„În acest moment, 18 comune din judeţ beneficiază deja de resurse pentru lucrări vechi şi noi, iar 9 comune sunt incluse în program, dar nu au încă alocate sume. De asemenea, sunt 6 săli de sport în execuţie. Sunt alocate resurse pentru 35 de lucrări în infrastructură, 15 sunt în desfăşurare şi 20 sunt lucrări noi. Vor fi alocate fonduri pentru modernizarea Căminului Cultural din Sîngeorz - Băi. În acest an se va lucra într-un mod foarte serios la infrastructura de interes local”, a spus Andreica.

De asemenea, peste 50 de miliarde de lei vechi vor ajunge în judeţul nostru pentru construcţia de locuinţe ANL şi locuinţe sociale.

„Prioritate vor avea lucrările începute şi vrem să punem în funcţiune 70 de apartamente ANL, pentru care au fost alocate 22 de miliarde de lei vechi. 29 de miliarde de lei vechi vor fi alocate pentru construcţia de locuinţe sociale. 40 de miliarde de lei sunt deja alocate municipiului, iar alţi 20 de miliarde de lei vechi pentru reabilitarea termică a blocurilor”, a mai declarat secretarul de stat Ioan Andreica.

Andreica a atras atenţia administraţiilor locale şi judeţene că, fondurile vin, dacă proiectele sunt concepute aşa cum trebuie, şi se vor utiliza pentru execuţia lucrărilor de investiţii prevăzute în cererile de finanţare declarate eligibile, selectate în condiţiile legii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5