Ioan Chirilă, preşedintele Senatului UBB, a conferenţiat la Bistriţa

O deosebită conferinţă s-a desfăşurat la UBB – Extensia Bistriţa, în 14 ianuarie, începând cu ora 12.30, în organizarea CJ BN, Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” BN şi Universitatea Babeş-Bolyai – Extensia Bistriţa, la care au participat numeroşi studenţi, invitaţi, mass-media, scriitori, oameni de afaceri etc.
În cadrul conferinţelor bibliotecii, organizate de către Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc”, condusă cu competenţă şi profesionalism de către directorul bibliotecii, pr. Ioan Pintea, un manager desăvârşit, a conferenţiat, cu o profundă documentare istorică, pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă, preşedintele Senatului UBB Cluj-Napoca şi decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă, care a susţinut o expunere extraordinară cu tema „Cetatea Bistriţei – confesiune, limes şi punct de comuniune”, venind şi argumentând, cu documente şi informaţii despre rolul jucat de Cetatea Bistriţei în istoria zonei şi a ţării.
În deschiderea activităţii, prof. univ. Mircea Mureşianu, directorul Extensiei UBB Bistriţa, a făcut o pertinentă prezentare a invitatului şi a temei abordate de acesta, remarcându-se în asistenţă prezenţa senatorului Dorin Dobra şi directorului Spitalului Judeţean de Urgenţă, prof. univ. dr. Gelu Mircea Buta.
O acţiune de o importanţă covârşitoare, de o înaltă ţinută intelectuală, spirituală şi de adevăr istoric despre burgul şi Cetatea Bistriţei în trecutul ocean al Timpului!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5