Ioan Deneş: Programul de guvernare al PNL, “total neserios”. Nu cuprinde Autostrada Nordului

Senatorul PSD Ioan Deneş consideră că Partidul Naţional Liberal “pe rit nou” acţionează urmând trei laitmotive, şi anume “să fie bine ca să nu fie rău”, aplicabil programului de guvernare, “v-am schimba, dacă am putea” şi “până ce reuşim să vă faultăm pe voi, ne faultăm între noi”.  Parlamentarul susţine că Programul de guvernare prezentat de Cătălin Predoiu este “total neserios”, făcând referire la măsuri funcţionează deja (eliminarea timbrului judiciar) sau care nu pot fi implementate, din cauza directivelor europene (eliminarea totală a accizei la combustibil).

Programul guvernare propus de PNL, pentru informarea cetăţenilor, are vreo 129 pagini. Am să fac referire la ce spuneau colegii noştri parlamentari PNL, vizavi de Autostrada Nordului.

Dacă citiţi, la pagina 49, în Programul de Guvernare PNL, scrie acolo:  Obiective pe termen lung şi mediu în domeniul transportului rutier. Citim despre Coridorul IV Paneuropean, legătura Constanţei cu Vestul, citim despre Autostrada Unirii, Târgu Mureş- Iaşi, nu găsim nicăieri în programul lor de guvernare Autostrada Nordului. Mai mult, nu găsim nicăieri în programul lor de guvernare nimic legat de centura Bistriţei, nici legat de centura Becleanului. Atunci, întrebarea mea este de ce facem aceste declaraţii de presă? Ca să dăm bine, să fim demagogi?

În 10 ianuarie, au fost comisiile de transport reunite din Camera Deputaţilor şi din Senat, unde preşedintele de la Cameră este din PNL. Toţi au votat în unanimitate Master Planul propus de Ministerul Transporturilor. Puteau să meargă să facă amendamente.

E necesar o autostradă în zona noastră, dar nu întotdeauna ceea ce e necesar se poate şi duce la îndeplinire. Dacă doreau să facă mai mult decât o simplă demagogie, trebuie să regăsim în discuţia de la comisii, cât şi în programul lor de guvernare  o astfel de autostradă”, a punctat Deneş.  

         Social-democratul a menţionat că, deşi PNL anunţase că va depune o moţiune de cenzură în luna februarie şi că va schimba conducerea Senatului, aceste lucruri nu s-au întâmplat.

         Deneş nu i-a “iertat” pe cei de la PNL nici pe tema şedinţelor de excluderi de la Sângeorz-Băi şi a iminentei lupte pentru supremaţie, în contextul alegerilor locale.

         “Se apropie alegerile, din 2 candidaţi la primărie rămâne doar unul singur, din 13-15 locuri eligibile sau 26, că sunt două partide, vor rămâne doar 13. Va începe între dumnealor bătălia pentru supremaţia locurilor eligibile pe listă.Cred că România nu are nevoie să fie guvernată de un partid care nu este un partid, ci două într-unul, necoagulat, nesudat, cu certuri din ce în ce mai adâncite”, a precizat senatorul PSD.

 

Comentarii

06/03/15 14:47
Vizitator

Amice, esti idiot! Asa ar spune Caragiale. Unde dai si unde crapa. Intr-adevar, Autostrada Nordului ar fi solutia ideala. Faptul ca in Masterplanul de transporturi nu este inclusa aceasta autostrada de vina este guvernul Ponta si nu are legatura Programul de guvernare al PNL, care se afla in opozitie. Totusi, faptul ca pe lista priorităţilor infrastructurii rutiere în 2015-2016, figureaza un drum expres intre Dej si Bistrita nu este de neglijat. Cu atat mai mult cu cat diferenta fata de autostrada nu este prea mare, intrucat prin dfinitie, drumurile expres sunt drumuri naţionale rezervate exclusiv circulaţiei autovehiculelor care nu deservesc proprietăţi riverane şi care au două sensuri de circulaţie cu cel puţin două benzi pe sens, separate de un spaţiu median, şi nu intersectează la nivel nicio altă cale de comunicaţie, iar intrarea şi ieşirea autovehiculelor este permisă numai cu acces dreapta, în locuri special amenajate. Este insa extrem de important ca traseul drumului expres Dej-Bistrita sa se suprapuna peste trasul Autostrazii Nordului, astfel incat in viitor aceasta sa poata fi realizata integral. Traseul drumului expres, atrage dupa sine si reconsiderarea traseului viitoarei centuri ocolitoare a Bistritei. Cu atat mai mult cu cat nu mai poate fi vorba de tampenia numita „Centura lui Cretu” prin Padurea Codrisor, la 2 pasi de parcul orasului si pe la poarta spitalului TBC si in valoare astronomica de 174 milioane de euro, care nu mai are nici o ratiune. Pacat de banii irositi pe proiectul centurii 2 Sud, pentru care cineva trebuie sa dea socoteala.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5