Ioan Oltean neagă candidatura pentru funcţia de prim-vicepreşedinte PDL

• secretar general sau vicepreşedinte?

Ziariştii de la HotNews.ro, citând surse interne din Partidul Democrat Liberal, au anunţat cele patru nominalizări din tabăra lui Emil Boc pentru funcţia de prim-vicepreşedinte. „În urma negocierilor şi discuţiilor au fost nominalizaţi Gheorghe Flutur, Roberta Anastase, Gheorghe Falcă şi Ioan Oltean pentru cele patru funcţii de prim-vicepreşedinţi ai PDL”, ar fi declarat sursele democrat-liberale pentru HotNews.

Actualul vicepreşedinte PDL, deputatul Ioan Oltean, a negat însă informaţia, precizând că nu va candida pentru funcţia respectivă. „Nu mă interesează funcţia, nu intenţionez să candidez pentru acest post. Ce pot să vă spun este că până acum sigur este domnul Flutur, restul rămâne de văzut”, a declarat liderul PDL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Oltean.

Altfel spus, deputatul bistriţean nu va candida pentru una din cele patru funcţii de prim-vicepreşedinte, dar asta nu înseamnă că nu mai are funcţii de unde alege. Ioan Oltean poate opta, de exemplu, pentru statutul de secretar general, care necesită spirit organizatoric, de care el nu duce lipsă. Sau poate candida pentru aceeaşi funcţie de vicepreşedinte, unde sunt 15 posturi vacante. În fine, mai are de ales şi pentru una din cele şase funcţii de secretar executiv. În Biroul Politic Central mai sunt cooptaţi liderii grupurilor parlamentare şi miniştrii.

PDL îşi va desemna noua structură de conducere în 14 mai, în cadrul Convenţiei Naţionale. Deocamdată, preşedintele Emil Boc şi secretarul general Vasile Blaga sunt în campanie internă. Ex-ministrul de Interne, Vasile Blaga, ar urma să ajungă la Bistriţa, în 6 mai, vizita premierului Boc, în sânul democrat-liberalilor bistriţeni, nefiind încă anunţată.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5