Ioan Oltean, numărul doi în Partidul Democrat Liberal

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ioan Oltean, a câştigat duminică, alegerile pentru funcţia de secretar general al Partidului Democrat Liberal, obţinând 906 voturi, faţă de 343, cât a întrunit contracandidatul său, Sulfina Barbu. Victoria sa era previzibilă, după ce Emil Boc fusese reconfirmat în funcţia de preşedinte al PDL, în defavoarea lui Vasile Blaga, iar Cezar Preda abandonase cursa.

Timp de două zile, liderul democrat-liberalilor bistriţeni a fost glumeţ cu jurnaliştii, cărora le-a cerut “iubire” şi corectitudine. “Lăsaţi antipatiile! Astăzi fiţi corecţi şi democraţi cu noi toţi. Astăzi iubiţi-ne cum şi noi vă iubim astăzi, chiar dacă sunteţi de la Antenă sau de la Realitate. (...) Să ne iubiţi azi pe toţi!”, le-a spus liderul democrat-liberal ziariştilor.

Pe un ton destins le-a vorbit Oltean şi delegaţilor la Convenţia Naţională, dar şi în dialogul cu Sulfina Barbu, căreia i-a garantat că nu va candida pentru preşedinţia Organizaţiei de Femei a PDL. Oricum, Oltean nu a reuşit să fie la fel de inspirat ca Paleologu, care s-a remarcat printr-un umor inteligent care nu este la îndemâna oricui!

Ioan Oltean nu vrea să piardă “la bătrâneţe” competiţia cu PSD

“E greu, nu e uşor să vii după Vasile Blaga, dar mă voi strădui dacă voi fi binecuvântat cu voturile dumneavostră să fac acest lucru şi să contribui din plin la bunul mers al partidului. Vă asigur că mă voi folosi de toate calităţile pe care le am şi de prietenia şi ajutorul lui Vasile Blaga”, i-a convins deputatul Ioan Oltean pe delegaţii PDL să-l voteze în funcţia de secretar general.

Democrat-liberalul bistriţean le-a spus colegelor că nu le va fi uşor cu el în noua sa calitate. “Vă asigur la modul foarte serios, dincolo de aceste coincidenţe fericite că n-o să vă fie uşor cu mine ca secretar general, vă asigur la modul serios pentru că sunt un om al performanţei, eu n-am pierdut nicio bătălie cu PSD şi nu voi vrea acum la bătrâneţe să pierd, deci sunt omul victoriei, omul succesului”, a precizat el.

În ceea ce o priveşte pe Sulfina Barbu, Oltean a trimis-o să stea “la coadă”, încă două mandate. “În 1997, eu am fost ministrul Mediului. În 2005, Sulfina Barbu la două mandate după mandatul meu, a fost numită ministrul Mediului. E o primă coincidenţă. O a doua coincidenţă: în 2001-2004 am fost preşedintele comisiei de administraţie publică din Camera Deputaţilor. În 2008-2012, după două mandate, Sulfina Barbu are aceeaşi funcţie. Astăzi candidăm amândoi la aceeaşi funcţie, eu o rog să aştept încă două mandate până îi vine rândul pentru această funcţie”, a explicat Ioan Oltean, spre distracţia celor din sală.

El a mai precizat că e foarte greu să alergi pe aceeaşi pistă cu o femeie, pentru a ocupa o funcţie. “Eu întodeauna am fost foarte bun la fugă. Nu ştiu cum stă Sulfina, n-am întrebat-o, dar eu alerg foarte bine, deşi probabil nu s-ar vedea la prima vedere”, a mai spus Oltean.

Nu discursul a fost cel care l-a propulsat pe demnitarul bistriţean în această funcţie. Ioan Oltean a fost în “tabăra câştigătoare”, aşa cum ne asigura la Bistriţa încă de acum trei luni. Despre faptul că va fi ferm nu există dubii. La Bistriţa, filiala democraţilor se aliniază la un singur semn, nimeni nu mişcă în front. La nivel naţional, situaţia e mai complicată. Mai sunt şi organizaţii judeţene, unde sunt şi oameni cu personalitate.

Una peste alta, democrat-liberalii, uniţi în cuget şi-n simţiri, sunt condamnaţi să guverneze până în 2020,cel puţin în viziunea lui Oltean. “PDL este condamnat să guverneze şi în 2012, 2016 – 2020, este condamnat. Nu putem lăsa această ţară în care am început un set de reforme pe mâna unui şofer de curse. Ţara aceasta trebuie să o conducă acei oameni care au avut curajul nebunesc de a implementa o reformă pe care nimeni – nu numai în această ţară, dar şi în alte ţări – nu au avut curajul, cu riscul pe care îl ştim cu toţii”, a spus secretarul general al PDL.

La vremuri noi, tot noi la PDL

Preşedinte: Emil Boc

Prim-vicepreşedinţi: Roberta Anastase, Teodor Baconschi, Gheorghe Flutur şi Sorin Frunzăverde

Secretar general: Ioan Oltean

Vicepreşedinţi: Elena Udrea, Theodor Paleologu, Sever Voinescu, Anca Boagiu, George Scripcaru, Romeo Raicu, Mircea Hava, Traian Igaş, Gheorghe Ştefan, Dorin Florea, Mihai Stănişoară, Monica Macovei, Mihaela Popa, Florin Popescu, Victor

Secretari executivi: Ion Ariton, Wiliam Brânză, Cristache Rădulescu, Mihaela Şandru, Alin Popoviciu şi Gheorghe Albu

Secretari generali adjuncţi: Lucian Bode, Ştefan Pirpiliu şi Gabriel Berca.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5