Ioan Oltean: ,,Sunt unul dintre cei care susţin desfiinţarea celor patru posturi de prim-vicepreşedinţi”

Sunt unul dintre cei care susţin, în ultimă instanţă, desfiinţarea celor patru posturi de prim-vicepreşedinţi şi menţinerea unui post de preşedinte executiv sau prim-vicepreşedinte care să fie înlocuitorul de drept al preşedintelui şi alegerea prin vot uninominal a tuturor funcţiilor care constituie Biroul Permanent Naţional”, a declarat vicepreşedintele PDL Ioan Oltean, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Este una din variantele de lucru analizate în aceste zile de liderii PDL. Astfel, numărul prim-vicepreşedinţilor ar urma să fie redus de la patru la doar unul sau s-ar putea opta pentru înfiinţarea funcţiei de preşedinte executiv.

Pasul înapoi făcut de conducerea PDL are loc pe fondul discuţiilor pe care Traian Băsescu le-a avut cu democrat-liberalii din Guvern în ultimele zile pe tema negocierilor cu FMI.

Potrivit unor surse democrat-liberale citate de Mediafax, discuţiile par a fi fost dublate şi de negocieri cu miză politică. Cu două mandate prezidenţiale la activ şi cu perspective viitoare doar de premier, şeful statului va atrage asupra sa antipatia populaţiei anunţând în locul Guvernului, atât de hulitele măsuri anticriză ce vor fi propuse FMI şi amână remanierea, fie pentru sfârşitul anului, fie pentru anul viitor.

De cealaltă parte, premierul Boc, împreună cu miniştrii Vasile Blaga, Adriean Videanu şi Radu Berceanu renunţă la pretenţia alegerii pe liste a plutonului fruntaş al PDL şi se dau la o parte pentru impunerea omului dorit de Traian Băsescu ca prim-vice sau preşedinte executiv la Convenţia Naţională din iunie.

Potrivit surselor citate, şeful statului are în vedere susţinerea candidaturii unui politician din generaţia tânără pentru acest post. Reprezentanţii din fostul PLD şi tinerii aduşi de Băsescu din afara partidului au prins din nou aripi şi fac lobby în partid pentru atragerea voturilor colegilor democrat-liberali.

Cel care va deveni prim-vice sau preşedinte executiv va fi secundantul lui Boc şi pe viitor, chiar succesorul acestuia, dacă Băsescu va intenţiona la un moment dat să reîmprospăteze conducerea acestei formaţiuni.

Liviu Negoiţă, Roberta Anastase, Gheorghe Falcă şi chiar Elena Udrea sunt doar câteva din numele vehiculate în PDL ca posibili ocupanţi al locului doi în partid cu binecuvântarea Cotroceniului şi cu acceptul resemnat al vechilor democrat-liberali.

Singurul câştig pentru veteranii democraţi l-ar reprezenta păstrarea lui Vasile Blaga ca secretar general al partidului pentru următorii ani.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5