Ioan Pintea, în recital la Festivalul “Avangarda XXII”

Festivalul-Concurs Internaţional de Creaţie Literară “Avangarda XXII”, ajuns la ediţia a X-a, a fost organizat de Fundaţia Culturală “Georgeta şi Mircea Cancicov”, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Centrul de Cultură “George Apostu”, Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” şi Filarmonica “Mihail Jora”. Invitaţii la Festival au participat la un colocviu intinerat “Rolul scriitorului în formarea spiritualităţii de mâine” prin şcolile băcăuane. În cadrul Salonului Cărţii „Avangarda XXII”, la Centrul de Cultură “George Apostu”, au fost prezentate o serie de volume de proză şi poezie. Printre personalităţile literare şi artistice prezente la festival amintim pe Ileana Mălăncioiu, Alex Ştefănescu, George Genoiu, Valeriu Stancu, Valeria Manta Tăicuţu, Vasile Tărăteanu, Ovidiu Genaru, Ştefan Ioan Ghilimeescu, Dumitru Augustin Doman, Cornel Galben, Aurel Maria Baros, Lucian Vasiliu, ş.a. Participanţii din ţară şi străinătate au vizitat mai multe muzee din municipiul Bacău, apogeul Festivalului fiind la Sala Ateneu,

unde s-au decernat premiile de creaţie literară, cât şi premiile Festivalului. A fost una dintre manifestările culturale remarcabile ale acestui an, cu o deschidere inedită spre public, sub coordonarea jurnalistului şi scriitorului Victor Munteanu.

Judeţul nostru a fost reprezentat de poetul Ioan Pintea, care a avut intervenţii interesante la toate punctele festivalului, impresionând în mod deosebit intervenţia pe tema “Poezia şi rugăciunea”, de la catedrala Sfântul Nicolaie. Preotul şi scriitorul Ioan Pintea a avut şi un recital de poezie apreciat la Casa Bacovia.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5