Ioan Ţintean: Democraţia adevărată înseamnă alegerea primarilor în două tururi de scrutin

Vicepreşedintele ALDE, Ioan Ţintean, a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă că, formaţiunea pe care o reprezintă susţine alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

         „Credem în democraţie cu adevărat şi nu e bine ca încă opt ani de zile 90% dintre primarii României să aibă o singură culoare, fie ea galbenă, roşie, albastră. Nu e bine, trebuie să existe un control al societăţii în societate. Şi Tăriceanu şi noi care participăm la Comitetul Executiv Central, la Biroul Politic, credem că asta reprezintă  democraţia adevărată, să fie un control al poporului pentru popor. Aşa e bine, chiar dacă suntem în Coaliţie. Am spus că vrem să mergem cu programul de guvernare pe perioada cât ne-am angajat, să coexistăm, dar putem avea şi păreri diferite pe anumite speţe”, a declarat Ţintean.

         În context, primarul comunei Livezile, Traian Simionca,  a declarat că 90% din primarii din România nu-şi doresc două tururi de scrutin. „Dacă îi întrebaţi pe 90% din primarii din România, vor spune că nu, de la orice partid. Vorbesc de toţi primarii din România, de la orice partid. (...) Şi eu sunt în cei 90% (n.n. – a spus primarul râzând). Dacă un primar nu-şi face datoria într-o comună, lumea votează pe altcineva. De ce să mai fie în două tururi să se cheltuie bani. În cele două săptămâni se face un circ politic. Dacă nu ieşi din primul tur, au fost cinci candidaţi şi n-ai făcut majoritatea... dacă ei ieşit primul înseamnă că ai valoare, nu trebuie să ajungi în turul doi să se faci coaliţii, alianţe, circuri”, a spus Traian Simionca.

         În loc de concluzie, Ioan Ţintean a precizat că niciunul dintre cei opt primari ALDE din Bistriţa-Năsăud nu este în pericol să-şi piardă mandatul în alegerile locale din 2020.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5