Ioan Turc dă dreptate ALDE şi aşteaptă sprijin pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud Ioan Turc a confirmat astăzi faptul că există un curent pe partea dreaptă a eşicherului politic de-a sprijini proiectul legislativ al PNL care vizează un nou cadru legislativ pentru alegerile locale din vara anului 2020. El a precizat că PNL are un proiect legislativ în care susţine alegerea primarilor din două tururi de scrutin, idee la care au aderat atât ALDE cât şi UDMR.

„ Era de aşteptat ca ALDE să vină cu spriinul pentru un proiect legislativ care să permită alegerea primarilor în două tururi de scrutin. E un lucru normal, mai ales că ALDE, partid mic, are nevoie de acest fel de alegeri pentru a avea câştig de cauză chiar în faţa PSD, partid cu care este încă la guvernare. Sunt convins că proiectul legislativ iniţiat de PNL  va avea câştig de cauză şi prin voturile ALDE şi UDMR”, a explicat Ioan Turc.

Reamintim că vicepreședintele ALDE Ioan Țintean a anunțat  la Bistrița că Biroul Politic Central al ALDE a decis, în unanimitate, să susţină legea alegerilor în două tururi de scrutin pentru primari. El a punctat  că aşteaptă ca această iniţiativă să fie susţinută şi de alte partide parlamentare

Liderul liberal-democrat a mai adăugat că aşteaptă ca această iniţiativă să fie susţinută şi de alte partide parlamentare, fiind conştient, în acelaşi timp, că PSD nu va fi de acord cu această schimbare.

„Cine vrea să ni se alăture este binevenit. Noi nu am spus că vom schimba majoritatea votului pe alte chestiuni în Parlament. Pe chestiunea votului în două tururi de scurtin, îi aşteptăm pe toţi cei care vor să ni se alăture. Poate fi PNL, USR, PMP, UDMR, independenţi. Eu cred, dacă mă întrebaţi, că cei de la PSD vor merge pe vot într-un singur tur – cred, nu am date precise, pentru că, dacă au 2.800 de primari din 3.800, bănuiesc că au tot interesul. Dar aici opiniile noastre sunt divergente”, a afirmat Ţintean. Potrivit vicepreşedintelui ALDE, care conduce în acelaşi timp filiala judeţeană Bistriţa-Năsăud, o astfel de iniţiativă ar trebui să fie votată până cel târziu în primăvara anului 2019, pentru a putea fi pusă în practică la alegerile locale din 2020.

 

 

Comentarii

13/11/17 19:21
Comentariu

Este o prostie si este dorita doar de "minoritarii " care n-au nici o "sperantza " ca vor iesi la guvernare . Sunt cheltuieli aiurea.
Normal ar fi ca absolut toate scrutinurile sa fie facute o singura data si cine nu merge sa voteze, sa nu se considere ca NU S-A PREZENTAT la vot, ci ca S-A ABTINUT , care este si aia tot o forma de exprimare a votului si raportarea rezultatelor sa se faca doar la cei care s-au prezentat si care si-au exprimat obtiunea electorala .
Cui nu-i place , n-are decat sa nu "doarma" cand este ziua votarilor si sa mearga sa-si exprime obtiunea , asa cum prevede legea, liber si nestingherit de nimeni, nu sa urle pr drumuri, pietze si boscheti, dupa alegeri ca n-au "iesit"' cei pe care i-a dorit "el " .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5