Ioan Ţintean, președintele ALDE Bistrița-Năsăud: Ioan Cifor-Tiniş este cel mai pregătit să fie primarul comunei Şieu

Ioan Sebastian Cifor Tiniş este de departe cel mai pregătit să conducă comuna Şieu, comparativ cu ceilalţi competitori.
O comunitate are nevoie de asistenţă pentru menţinerea sănătăţii, pentru şcoală şi pentru dezvoltarea economică a localităţii. Comuna Şieu, prin programele care le desfăşoară, sub conducerea actualului primar interimar, modernizează şcoala din Ardan şi Posmuş, având la dispoziţie peste 2,5 milioane lei. Există proiectul de construire a unui dispensar nou, proiect câştigat, parafat, care trebuie să înceapă, cu o finanţare de peste 1,2 milioane lei. Trebuie remarcat faptul că Şieul, în bugetul pe care şi l-a propus pentru 2017, a pus deoparte 1,8 milioane lei pentru investiţii, lucru care dovedeşte încă o dată abilitatea lui Ionuț Cifor-Tiniş cu privire la continuarea modernizării comunei.
Din discuţiile pe care le-am avut cu Ionuţ Cifor-Tiniș, m-a convins că ştie exact ce are de făcut pentru ca Şieul să se dezvolte, să devină o comună europeană. Sunt convins de treaba asta!
Îmi place foarte mult şi caracterul lui deschis, prietenos, omenos, dovadă a faptului că-şi face timp şi pentru bătrâni, şi pentru tineri, şi pentru copii, pune preţ de activităţi sportive, culturale, religioase, acordă o atenţie deosebită tradiţiei, ştiind bine că orice popor sau localitate se defineşte prin cele trei elemente de bază: obiceiul, portul şi graiul, Ionuţ Cifor-Tiniș dovedind în acest sens că este preocupat de tradiţia şi obiceiurile comunei lui.
A dovedit, în toţi aceşti ani, cât a lucrat împreună cu regretatul primar Olimpiu Iuga Napeu, şi după aceea, că are o preocupare constantă pentru tot ce înseamnă probleme de agricultură, începând cu sprijinul celor care au relaţii cu APIA sau cu AFIR-ul (SAPARD), se apleacă cu responsabilitate spre toate problemele de proprietate. Mi-a vorbit cu mult interes despre genetica animalelor, despre sănătatea animalelor, despre intenţiile sale cu privire la sprijinirea producătorilor locali pentru a-şi valorifica produsele agricole: lapte, carne, lână etc.
Îl felicit că a reuşit să rezolve problema preluării apei şi canalului de către Aquabis, care trena de mai mult timp, problemă care va fi rezolvată în 1-2 luni. Am asistat la o discuţie dintre Ionuţ şi secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, d-nul Sorin Roșu-Mareş, solicitându-i acestuia din urmă sprijin cu privire la susţinerea subvenţionării lânii, produs care creează mari nemulţumiri cetăţenilor din toată zona Şieului, precum şi sprijinirea de către acesta cu ghiduri şi programe pentru tinerii fermieri în privinţa dotării cu utilaje agricole şi alte probleme legate de infrastructură, la modul general.
Ionuţ Cifor-Tiniș știe că mai sunt probleme de rezolvat la nivel de comună, cum ar fi cele de infrastructură, drumuri de interes local, agricole, dar și cele de salubrizare, pentru că-şi doreşte o comună curată şi dezvoltată.
A dovedit că a învăţat foarte repede lecţia conducerii şi administrării comunei şi m-a convins că este cel mai pregătit să conducă comuna Şieu, comparativ cu ceilalţi contracandidaţi. În ziua de azi rar găsim oameni tineri şi cu experienţă care să fie dispuşi să preia în cârcă greutăţile cu care se confruntă localităţile noastre.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5