Ioan Turc: Complexul Sportiv și de Agrement din cartierul Gheorgheni e de două ori mai ieftin decât pârtia de schi Cocoș!

În vizita pe care am avut-o la Cluj zilele acestea, am ajuns și la Complexul Sportiv și de Agrement din cartierul Gheorgheni.

 Baza Sportivă Gheorgheni, cel mai modern complex sportiv din Cluj-Napoca, are în spate fonduri publice în valoare de aproximativ 5 milioane de euro.

 Ce au realizat clujenii cu banii aceștia pe o suprafață de 9,4 hectare?

- 3 terenuri sintetice de mini fotbal, cu nocturnă;
- 2 terenuri sintetice de badminton;
- 3 terenuri sintetice de tenis, cu nocturnă;
- 2 terenuri cu nisip pentru volei pe plajă;
- 2 terenuri sintetice de baschet, cu nocturnă;
- 8 piste de popice;
- 8 mese de tenis;
- o sală multifuncțională de conferințe cu o suprafață de 265 mp;
- zonă exterioară ultramodernă pentru exerciții fizice, dedicată seniorilor;
- zonă pentru parkour, dotată cu echipamente;
- pistă de alergare de 400 de metri;
- zonă pentru fitness;
- spații de joacă;
- pistă de biciclete;
- zonă dotată complet pentru cățărări;
- amfiteatru în aer liber, cu 428 de locuri;
- pistă pentru role;
- spații verzi.

Accesul pentru toate acestea este GRATUIT, printr-o rezervare online.

O investiție de 5 milioane de euro, de două ori mai ieftină decât pârtia de schi Cocoș, care e deschisă doar câteva zile pe an, când temperatura din Bistrița permite activitățile sportive de iarnă, zăpada nu este topită și pietrele nu îți distrug echipamentul.

Municipiul nostru putea avea două astfel de baze sportive ultraperformante în locul unei pârtii păguboase, care ne-a îndatorat pe 20 de ani și de care nu pot beneficia toți bistrițenii, prețurile fiind exagerate pentru servicii de slabă calitate.

În schimb, Clujul se bucură de astfel de investiții făcute cu cap.

 

Ioan Turc, preşedinte PNL BN

Candidat pentru Primăria Bistriţa

 

 

Comentarii

10/08/20 15:58
Remus

Motto:
“Parcul sportiv nu servește spectacolismului ci este școala adevăratei educatii fizice. Nu este un stadion unde 22 fac sport și 22000 privesc, ci vrea să inverseze aceste cifre, ca 22000 să facă exercitii și 22 să privească”.
(Iuliu Haţieganu- în cuvinte înţelepte)
După cele 3 mandate de administratie catastrofală ale primarului Ovidiu Cretu, orasul Bistrita s-a ales cu o piartră de moară, de fapt un proiect tâmpit numit pompos si neromâneste “Wonderland” la care au pus botul si alti neisprăviti din administratia locală si judeteană. Acest proiect fără perspectivă situat pe pasunea din Unirea la poalele dealului “Cocos”, a înghitit deja peste 5 milioane de euro din imprumuturi bancare, pe o pârtie de ski nefunctională si unde se aruncă în continuare cu alti bani din bugetul local, pe tot felul de lucruri inutile construite de-a valma fără nici o logică. Aici s-a început si constructia unei săli polivalente destinată pentru a găzdui cele mai variate manifestări, de la competitii sportive până la evenimente culturale, corporatiste, conferințe sau concerte. Este o mare imbecilitate să mai faci încă o sală de sport la Unirea în conditiile in care orasul Bistrita nu dispune de o sală de festivităti adecvată pentru un oras resedință de județ. Din moment ce ai o sală polivalentă în oras, de ce să mai faci una când cu acei bani ai fi putut să construiesti un bazin olimpic acoperit sau chiar un patinoar artificial acoperit pentru diversificarea competitiilor sportive găzduite la Bistrița. De asemenea, s-a demarat construcției unui parc acvatic, (aqualand) pentru care nu există finantare si s-au alocat 3 milioanede lei din bugetul local pe acest anreprezentând abia 10% din banii necesri , desi exista posibilitatea ca si acesta să fie finantat prin Compania Natională de Investitii (CNI). In concluzie, dacă pe pe Cretu si pe ciracii lui i-ar fi dus capul puteau deja să amenajeze complexul sportiv din Unirea care să includă doar terenuri si dotari pentru practicarea sportului de masă si care sa fie conceput dupa modelul Complexului Sportiv Gheorgheni din Cluj-Napoca, realizat de primarul Emil Boc, cu fonduri guvernamentale prin CNI tocmai in perioada guvernării PSD. Ca dovadă că dacă ai argumente se poate.
Vezi: https://complexsportivgheorgheni.ro/

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5