Ioan Turc vs. Gabriel Lazany: Promisiuni neîndeplinite și speranțe noi pentru străzile din Bistrița

În campania electorală din 2020, primarul Ioan Turc a făcut numeroase promisiuni ambițioase pentru modernizarea infrastructurii rutiere din Bistrița. Asfaltarea străzilor a fost unul dintre angajamentele centrale, menit să îmbunătățească semnificativ calitatea vieții locuitorilor. Cu toate acestea, după aproape patru ani de mandat, multe dintre aceste promisiuni rămân neîndeplinite, stârnind nemulțumirea cetățenilor și punându-l pe primar în fața unor critici acerbe.

Promisiunile neîndeplinite ale lui Ioan Turc

În 2020, Ioan Turc a câștigat mandatul de primar al Bistriței pe baza unui program electoral care promitea modernizarea infrastructurii rutiere a orașului. Printre cele mai importante promisiuni s-au numărat:

  • Asfaltarea străzilor: Turc a promis să asfalteze toate străzile care se aflau într-o stare precară, pentru a oferi cetățenilor un acces mai bun și mai sigur la locuințele lor.
  • Îmbunătățirea infrastructurii existente: Reabilitarea drumurilor deja existente și eliminarea gropilor și denivelărilor care afectează traficul și siguranța rutieră.

Cu toate acestea, starea actuală a multor străzi din Bistrița este departe de cea promisă. Gropile și denivelările sunt o problemă comună pe numeroase artere, iar multe străzi neasfaltate continuă să provoace disconfort și frustrare locuitorilor.

Promisiunile lui Gabriel Lazany

În acest context de nemulțumire generală, Gabriel Lazany a promis să finalizeze asfaltarea tuturor străzilor neasfaltate din Bistrița și să se asigure că drumurile orașului vor fi reabilitate și întreținute corespunzător.

  • Planuri concrete: Lazany a prezentat un plan detaliat de acțiune, incluzând etape clare și termene precise pentru finalizarea lucrărilor de infrastructură.
  • Transparență și responsabilitate: El a promis să mențină o comunicare constantă cu cetățenii și să ofere rapoarte periodice despre stadiul proiectelor, pentru a asigura transparență și responsabilitate.

 

Comandat de: Partidul Social Democrat- PSD Org. Jud. Bistrița-Năsăud/ Realizat de RĂSUNETUL MEDIA SRL/ Codul de identificare al Mandatarului Financiar 21240002

Comentarii

29/05/24 13:00
Bistritean

Ce urata campanie electorala .ca si la gradinita ..copilul ala nu a facut asa ..eu fac..
Va rog sa scrieti ce a promis partidul dv.si nu a facut...
Poate asa putem sa intelegem transparenta de care vorbiti.

29/05/24 14:37
un cetatean

Pai dupa domnia voastra de mai multe mandate, in care ati facut totul, ce i-a mai ramas de facut actualului primar? Iar ca sa refaci infrastrucrura, deranjezi pesedistii care se plang mereu de disconfort. In alta ordine de idei, insultati cetatenii de la care asteptati votul, prin abordari de maidan. Atat puteti!

29/05/24 16:53
Remus

Având în vedere alegerea primarilor prin scrutin uninominal, într-un singur tur, cele mai mari sanse le are primarul aflat în funcție. Modificarea legislativă a fost inițiată pentru alegerile locale din 2012, de fostul PDL, partid controlat la vremea respectivă de Traian Băsescu și dispărut de pe scena politică după fuziunea prin absorbție cu PNL în 2014. La vremea respectivă, social-democrații, deși s-au numărat printre inițiatorii legii, au combătut proiectul în Parlament și au votat împotriva adoptării acestuia. La vremea respectivă, social-democrații, deși s-au numărat printre inițiatorii legii, au combătut proiectul în Parlament și au votat împotriva adoptării acestuia.
Alegerea primarilor prin vot uninominal, într-un singur tur de scrutin ar fi trebuit asociat cu limitarea numărului de mandate la cel mult două.
Prin urmare, dat fiind faptul că la alegerile dintr-un singur tur de scrutin câstigătorul este candidatul cu cel mai mare de voturi, chiar dacă procentual este mult sub 50% (vot minoritar).
In cazul orasului Bistrita favorit este actualul primar Ioan Turc, mai ales că el se află la primul mandat si a demarat executia unor proiecte care nu pot fi încheiate în doar 4 ani, fapt pentru care cei mai multi alegători sunt dispuşi să-i acorde al doilea mandat pentru continuitate, conform principiului „un mandat e prea puţin, iar peste două sunt prea multe”.
Au existat mai unele initiative legislative de revenire la alegerea primarilor din 2 tururi de scrutin la fel ca in cazul alegerilor prezidentiale dar nu s-a reusit, deoarece in parlament s-au opus de fiecare dată marile partide PSD si PNL care alcătuiesc "monstruoasa coalitie" de guvernare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5