“Iolanda”, “Zbor” dintr-un “Instinct” al Colegiului Naţional “Petru Rareş” Beclean

Dincolo de zecile de ore de repetiţii, e clar că talentul lor vine dintr-un “Instinct” nativ, creator, cultivator de frumos, dintr-un simţ artistic transpus instantaneu parcă în acel gest care transcede cotidianul. Dacă n-ai şti că provin, totuşi, dintr-un liniştit – şi poate tocmai de aceea generator de avânt lăuntric plăsmuitor - orăşel de provincie, de altfel celebru pentru terminaţia “pe Someş”, ai zice că s-au născut pe scenă. N-ai cum să nu-I remarci de prima dată când îi vezi cu câtă dăruire se transpun în mari roluri din dramaturgia universală. Deocamdată amatori, dar cu evident potenţial de a deveni profesionişti, actorii din “trupa” Colegiului Naţional “Petru Rareş” Beclean – căci despre ei este vorba – trec, indiscutabil, dincolo de cortină, de decor, de scenă, pentru a ajunge la sufletul publicului. Şi asta îi face artişti.
I-au descoperit, i-au pus la muncă pasională şi i-au adus în lumina reflectoarelor, în plauzeler susţinute ale spectatorilor, profesoarele Nelia Nicula şi Liana Todoran. Recent, au ieşit în evidenţă la Festivalul de teatru pentru elevi “Zbor”, desfăşurat sâmbătă la Bistriţa, cu piesa “Iolanda”, de Eugen Bogdan Bartic, unde au primit premii pentru scenografie şi interpretare de rol secundar (Cristina Libotean). Iată distribuţia:
MARC DARIA (cls. a IX-a) – prinţesa Iolanda de Montalcino, 17 ani,
SZTUPI DANIEL (cls. a XI-a) – contele Guido Amaretto, bătrân viclean și lacom / pajul
TINTELECAN RALUCA (cls. a IX-a) – Matilde, doica Iolandei
LIBOTEAN CRISTINA (cls. a IX-a) – Beatrice, subreta
PETRICAN DĂNUȚ (cls. a XI-a) – Fabiano, căpitan de oaste, mâna dreaptă a lui Guido
BUDE ANDREI (cls. a IX-a) – Furio, administratorul lui Guido
REVNIC ALEX (cls. a XI-a) – Federico de Montalcino, tatăl Iolandei
BINDEA VASILE (cls. a IX-a) – Baltasare, anticar
PAȘCA MARIA (cls. a IX-a) - VIOARĂ, ANTON SERGIU(cls. a IX-a), MUREȘAN RĂZVAN (cls. a IX-a), TOTH CRISTIAN (cls. a XI-a) – statui
BOB DIANA (CLS. a XI-aI) - sonorizare

sursa foto: Facebook

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5