“Instinct” a impresionat prin regie la Festivalul de teatru “Zbor”

“Caii la fereastră” de Matei Vișniec, așa cum a fost pusă în scenă de trupa “Instinct” a Colegiului Național “Petru Rareș” Beclean, a câștigat premiul pentru regie la ediția a IX-a a Festivalului de teatru pentru elevi “Zbor”, desfășurat în perioada 9 – 10 octombrie 2015, la Teatrul de Vară din Bistrița; Andrei Bude a fost distins pentru rolul principal masculin.
În piesa într-un act, autorul aduce în atenție tema războiului care distruge omul atât din punct de vedere psihic, cât și fizic, nejustificat și nemotivat. Conflictul armat nu selectează victimele, el ucide fără să aleagă: "nu sunt identificați drepții sau nedrepții, ci doar oamenii care pier dintr-un motiv ignorat" (Valentin Silvestru). Personajele au nume generice: Mesagerul, Mama, Fiul, Fiica, Tatăl, Soția, Soțul, deoarece eroii nu sunt personalizați, nu au o identitate caracterială, sunt numai simboluri care întruchipează Femeia și Bărbatul.
Distribuţia:
MARC DARIA (cls. a X-a) – MESAGERUL 1
NICULA MIRCEA (cls. I) – MESAGERUL 2
TINTELECAN RALUCA (cls. a X-a) – MAMA
MUNTEAN TIBERIU (cls. a X-a) – FIUL
PAȘCA MARIA (cls. a X-a) – FIICA
KIȘ ȘTEFAN (cls. a X-a) – TATĂL
LIBOTEAN CRISTINA (cls. a X-a) – SOȚIA
BUDE ANDREI (cls. a X-a) – SOȚUL
MUREȘAN ELIZA(cls. a X-a), POP ANDRADA (cls. a X-a), TOTH IULIA (cls. a X-a), MUREȘAN RĂZVAN (cls. a X-a), MUREȘAN ADRIAN (cls. a X-a), ANTON SERGIU (cls. a X-a) – DANSATORI
SAS TEODORA (cls. a X-a) – SONORIZARE
Profesori coordonatori: Nelia Nicula și Liana Todoran.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5