Ionel Tompa: ,,Susţin ideea de a răspunde chemării preşedintelui României de a participa la guvernare”

Deşi, sunt o voce singulară, eu continuu să susţin ideea de a răspunde chemării preşedintelui României de a participa la guvernare, pentru că în situaţia în care este România, toţi trebuie să contribuim într-o formă sau alta la salvarea ţării, dar cu nişte condiţii clare. Nu vrem să facem parte dintr-un organism care numai împarte consecinţele unui eventual eşec al politicii de guvernare, ca să dăm până la urmă posibilitatea preşedintelui şi PDL să spună că suntem toţi de vină. Dacă vom participa la guvernare, să contribuim cu resurse umane profesioniste, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Ionel Tompa, preşedintele organizaţiei judeţene PC B-N.

Tompa a mai precizat că PC va purta negocieri, discuţii de colaborare, discuţii punctuale cu toate formaţiunile politice, menţionând totuşi, că mulţi dintre colegii de partid sunt rezervaţi în ceea ce priveşte colaborarea cu PDL.

Liderul interimar al organizaţiei judeţene PC B-N consideră că ne aflăm într-o situaţie dezastruoasă, iar ideea de incertitudine cultivată de actualul Guvern are efecte psihice colosale asupra populaţiei.

,,Dacă am ajuns ca pensionarii să salveze ţara, nu pot spune decât că suntem într-o situaţie dezastruoasă. În ţările occidentale, nu s-a legat nimeni de pensionari. Starea de incertitudine cultivată este cea mai gravă cu efecte psihice colosale asupra populaţiei. Vom ajunge într-un carambol din care nu vom putea ieşi. Avem un Guvern ineficient, dar nici partidele mari din Opoziţie nu vin cu soluţii alternative”, a precizat Ionel Tompa.

Tompa a mai arătat că PC manifestă disponibilitate de a discuta cu toate forţele politice şi sociale interesate de ieşirea societăţii româneşti din criză pentru a găsi soluţii adevărate, dar conservatorii trebuie să-şi radicalizeze discursul.

,,Am ajuns la concluzia că o soluţie ca să putem să ne facem mai bine precizaţi în contextul politic e să ne radicalizăm discursul. Din păcate, starea de decenţă, de o anumită ţinută intelectuală, de bun simţ în politica românească, nu prinde. Sigur, că nu vom deveni vulgari, dar va trebui să fim mult mai fermi şi de fiecare dată când ideile noastre vor fi preluate de către alte formaţiuni politice, să spunem cu claritate cine e autorul, pentru că memoria colectivă e destul de scurtă”, a concluzionat preşedintele interimar PC B-N, Ionel Tompa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5