Ionel Tompa (ALDE BN): Puterea nu se cedează, se cucereşte! La PSD, erau parlamentari din ciuma roşie, la PNL, erau ciuma albastră?

Purtătorul de cuvânt al ALDE Bistriţa-Năsăud, prof. Ioan Tompa, susţine că, dacă Opoziţia cere plecarea PSD şi ALDE de la guvernare, pe motiv că au pierdut alegerile europarlamentare, atunci acest lucru ar trebui să se aplice şi pentru partidul preşedintelui Macron în Franţa, pentru Angela Merkel în Germania, dar şi pentru primarul Emil Boc din Cluj.

          „Am avut o campanie electorală pentru europarlamentare. După alegeri continuă acelaşi mesaj fals că de fapt, în 26 mai mesajul românilor a fost să plece Guvernul, să plece PSD, să plece ALDE. Dacă ar fi adevărat ceea ce spun contestatarii, înseamnă că Macron în Franţa trebuie să plece pentru că alegerile au fost câştigate de Le Pen, ar trebui să plece şi în Italia pentru că a câştigat formaţiunea lui Salvini, ar trebui să plece într-o oarecare măsură şi madame Merkel pentru că Verzii au luat peste 20% şi au stricat procentajele, la fel în Spania, şi dacă am translata şi la noi, - că votul a avut şi un mesaj de schimbare a administraţiei şi ar trebui să plece Guvernul, atunci să mergem şi mai jos, să plece şi Boc care a pierdut catastrofal în faţa USR. El, simbolul primarilor din Opoziţie pierde în faţa USR în fieful liberalilor. Ar trebui să plece de sus până jos toţi cei care au pierdut alegerile. Sunt fetişuri care se practică în politică. Se caută modalităţi de genul „Scoală-te tu ca să mă aşez eu””, a declarat Tompa.

          Purtătorul de cuvânt al ALDE a reclamat şi modul de atragere a unor parlamentari de la putere pentru susţinerea moţiunii de cenzură. „Dacă rămân la PSD sunt ciuma roşie, dacă vin la noi, sunt ce, ciuma albastră sau portocalie? Atâta îi iubim pe cei care şi-ar părăsi partidul şi ar veni la noi, încât îi spălăm de toate păcatele. Când sunt serioşi oamenii aceştia? Dacă au categorisit nişte politicieni că au anumite defecte, de ce sunt buni dacă vin la mine? Formează-ţi tu politicieni, câştigă cu ei, bate-i în alegerile care vor fi – prezidenţiale, locale, parlamentare – şi preia puterea. Puterea nu se cedează, se cucereşte”, a adăugat Tompa.

          Profesorul Tompa a menţionat că la aceste alegeri am avut de-a face cu un vot contestatar, similar celui din 1996, când românii au votat împotriva FSN, iar oricine a fost pe lista PNŢCD sau CDR a intrat în Parlament, la fel cum a câştigat şi FNS în 1992. „Sunt perioade de vot contestatar în istorie, cum este şi acum în Europa, însă lucrurile încep să se sedimenteze după o perioadă de timp, când lumea  observă că cei care au un anumit populism şi promit o serie de lucruri în campania electorală, cu trecerea vremii, dovedesc că nu sunt capabili să îndeplinească speranţele celor care i-au ales”, a concluzionat Ionel Tompa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5