300 de liberali bistrițeni au strigat în faţa Prefecturii: PSDragnea: în campanie mumă, la putere ciumă (Foto+Video)

Liberalii bistrițeni s-au strâns în această seară în fața sediului PNL de pe Pietonal, de la ”chemarea” liderilor liberali nelipsind primarii din Sângeorz Băi, Traian Ogâgău, cel din Runcu Salvei, Pavelea Anchidim, dar nici Stelian Dolha, Sorin Hangan sau Diana Morar. După ora 17.00, liberalii au pornit spre piața Petru Rareș, manifestanții oprindu-se în fața Prefecturii.

Protestatarii au scandat lozinci anti-guvernamentale și anti PSD, scopul principal al acestui miting fiind susținerea în întreaga țară a moțiunii de cenzură inițiată de PNL și USR împotriva Guvernului Tudose și intitulată “PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, care a fost citită în această seară  în plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului.

Președintele PNL Bistrița-Năsăsud, Ioan Turc a arătat că :  “Actuala guvernare PSD-ALDE a reușit într-un timp record să provoace un haos generalizat în toate domeniile vitale — de la sănătate și educație, la fiscalitate, justiție sau infrastructură. În mai puțin de un an, guvernarea PSD-ALDE a aruncat la coșul de gunoi promisiunile făcute în campanie și, odată cu ele, speranțele românilor într-un trai mai bun”, susțin semnatarii moțiunii.  Potrivit lui Ioan Turc, “beneficiile unei creșteri economice substanțiale au fost anulate de măsurile populiste și haotice luate în economie de cuplul de economiști de renume mondial Dragnea — Tudose împotriva mediului de afaceri și a contribuabililor onești din această țară”.

Player video
 
00:00
 
00:00
 
 
 

În moțiunea de cenzură, PNL și USR solicit  retragerea încrederii acordată Guvernului Tudose, pentru a se opri “distrugerea economiei”, “atacul la Justiție” și scoaterea României din Uniunea Europeană.

Programul de guvernare a fost “o iluzie”, iar actuala guvernare a devenit “ilegitimă prin minciună”, afirmă parlamentarii PNL și USR.

Conform acestora, Liviu Dragnea și Mihai Tudose au mințit angajații din sectorul public cu creșteri salariale de 25% care se dovedesc a fi “praf în ochi” și nu au spus nimic în campania electorală despre mutarea contribuțiilor sau de “furtul de proprietate declanșat din Pilonul II de pensii”.

Semnatarii moțiunii adaugă că actuala guvernare a “bulversat” pe toată lumea cu modificările aduse Codului fiscal. Parlamentarii PNL și USR susțin totodată că actuala guvernare a eliminat plafonarea contribuțiilor sociale, a plafonat indemnizațiile pentru creșterea copilului, a reintrodus supraacciza la carburanți, a majorat taxarea contractelor part-time.

Ei mai susțin că Liviu Dragnea “insistă” să atace independența Justiției.

“Domnule Dragnea, ar fi bine să înțelegeți că românii nu acceptă și nu vor accepta să dea liber la furat din bani publici prin companii cu acțiuni la purtător, după modelul de grup infracțional organizat Tel Drum, în spatele cărora sunt ascunse domenii imobiliare personale impresionante, anchetate de procurorii din România, Uniunea Europeană sau America de Sud. Domnule Dragnea, cu cât insistați să atacați independența Justiției, cu atât îi veți convinge pe tot mai mulți că, în realitate, urmăriți doar închiderea propriilor dosare penale, iar demersul dumneavoastră va fi sortit eșecului. Ideea că PSD realizează o presupusă ‘reformă în Justiție’ este echivalentă cu un nonsens, e ca și cum hoții strigă hoții”, se menționează în document.

Potrivit acestuia, dacă există un “stat paralel” acesta este patronat de Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu.

“Dacă există un stat paralel, domnule Dragnea, domnule Tăriceanu, acela este cu certitudine patronat de dumneavoastră. Este statul în care domnesc hoția și înșelăciunea, statul în care nu dumneavoastră trebuie să fiți în slujba poporului, ci poporul și instituțiile statului trebuie să vă fie supuse și obediente. Domnule Dragnea, statul paralel este cel pe care dumneavoastră îl puneți la cale, statul în care liderul partidului de guvernare este acuzat de organizarea unui grup infracțional, iar tripleta odioasă Florin Iordache — Eugen Nicolicea — Șerban Nicolae conduce asaltul la instituțiile judiciare pentru schimbarea șefilor de parchete și închiderea dosarelor dumneavoastră penale”, mai spun semnatarii.

Parlamentarii PNL și USR completează că demiterea Guvernului trebuie să ducă imediat și automat la abrogarea ordonanțelor de urgență care au generat “haosul” fiscal și să oprească “atacul” la independența Justiției.

Semnatarii moțiunii de cenzură solicită și promovarea unui buget de stat pentru anul 2018 cu o pondere semnificativă a investițiilor și cu un nivel al deficitului substanțial sub 3%, precum și reformarea instituțiilor și companiilor care gestionează aceste investiții publice.

Ei cer și abandonarea oricăror proiecte de natură să afecteze independența Justiției ori menite să dilueze sau să dezincrimineze infracțiuni, iar Parlamentul, într-o colaborare instituțională cu Consiliul Legislativ, “să pună ordine” în legislație.

“Vă cerem, prin urmare, să votați prezenta moțiune de cenzură cu responsabilitate. Vă cerem să vă gândiți la ceea ce ar fi trebuit să fie exercițiul guvernării și cât de departe este față de ceea ce le-ați spus oamenilor atunci când le-ați cerut votul. Nu sunteți nici parlamentarii lui Dragnea, nici ai lui Tudose, nu sunteți proprietatea politică a vreunui baron ori grup de interese. (…) Vă îndemnăm să votați pentru adoptarea acestei moțiuni de cenzură și retragerea încrederii acordată Guvernului Tudose, pentru că știm că este singurul lucru corect care mai rămâne de făcut în acest moment. Prin votul dumneavoastră, opriți distrugerea economiei, încetați atacul la Justiție, nu scoateți România din Uniunea Europeană!”, le transmit parlamentarilor reprezentanții PNL și USR.

Secretarul Camerei Deputaților Ioana Bran a declarat, luni, la finalul ședinței conducerii Parlamentului, că încă nu s-a stabilit o dată pentru dezbaterea și votul asupra acestei moțiuni.

Comentarii

21/11/17 13:10
Vizitator

Chiar daca politicienii sunt total insensibili (lipsiti de bunul simt) iar protestele de strada nu-si ating scopul, lucrurile incep sa se miste chiar din interiorul "puterii". In urma cu cateva zile avocatul Gheorghe Piperea, din postura de consilier onorific al primului- ministru, cerea demisia lui Liviu Dragnea, din parlament: "Oare cât timp o să mai polueze agenda publică problemele personale ale unui singur om, hăituit acum de sistemul care până acum l-a protejat şi i-a fost partener? De ce nu demisionează domnul Dragnea, pentru a putea să-şi probeze nevinovăţia şi, în plus, să demonstreze cu glorie că prezumţia de nevinovăţie merită salvată chiar şi în cazul politicienilor?".
Iata ca acum un alt reprezentant al PSD, europarlamentarul Cătălin Ivan sare la gatul lui Liviu Dragnea: " Liviu Dragnea si cei din jurul sau sunt tot mai rupti de realitate. PSD este deturnat cu buna stiinta de la scopul sau real, de partid de stanga, si este tarat intr-o lupta cu un dusman imaginar, un rau general care vine de undeva, din afara dar si din tara, de la servicii, de la multinationale, de la banci, de la ambasade, de oriunde mai putin de la conducerea partidului. Membrii de partid trebuie sa fie convinsi ca, desi nu este clar cu cine si pentru ce lupta, miza este uriasa, iar generatiile viitoare le vor fi recunoscatoare.
In realitate, statul paralel chiar exista si este usor de identificat. Nu cred insa ca Liviu Dragnea cere PSD-ului sa lupte cu el din moment ce tocmai Liviu Dragnea este exponentul cel mai notoriu al acestui stat paralel. Vorbim de acei cativa politicieni si functionari publici, extrem de bogati, lucratori toata viata lor la stat, membri ai unor retele transpartinice de tip mafiot menite sa fure miliarde de euro din banii publici, sa treaca dupa bunul plac proprietati ale statului in domeniul privat, in proprietatea lor. "
Referitor la statul paralel invocat de liderii PSD , Cătălin Ivan spune urmatoarele: "Da, exista statul paralel. Numai ca statul paralel este insusi Liviu Dragnea, un om putred de bogat, cu o avere pe care nu va putea niciodata s-o justifice, si care mimeaza, cu destul talent, grija pentru saraci.
In Teleorman si acum in Romania, saracii devin tot mai saraci in timp ce afacerile lui Valcov si Dragnea prospera".

22/11/17 10:07
Comentariu

Corect spus : " Liberali bistriteni " !

02/12/17 11:31
Cititor din Nasaud

Ma nu mai bateti campii, ptr ca demisia nu si-o vor da si nici jos de la putere nu-i puteti inlatura pana la viitoarele alegeri . Nu va mai bateti de ceasul mortii, ca nu puteti schimba nimic . Treziti-va si la urmatoarele alegeri , mergeti si votati, nu dormiti cu capul intre urechi si nu mai urlati ca tahuii dupa ... ca nu va place cine a iesit in mod democratic !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5