Ionel Tompa (ALDE): Klaus Iohannis e un profesor excepţional de fizică, dar mediocru, din punct de vedere politic

Purtătorul de cuvânt al ALDE Bistriţa-Năsăud, prof. Ionel Tompa,  a reclamat, în cadrul unei conferinţe de presă, activitatea preşedintelui României, atât în raport cu Guvernul, dar şi cu electoratul, asta pentru că nu şi-a respectat niciuna dintre promisiunile făcute în campania electorală.

Este clar că în mod firesc ar trebui ca cele două părţi (n.n. – Preşedinţie şi Guvern) să găsească calea de comunicare. Nu am crezut că o să mai trăiesc vremea lui Băsescu, m-am gândit că Iohannis când va ajunge preşedinte va găsi alte căi de comunicare şi de conclucrare între Preşedinţie şi Guvern. N-aş vrea să dau vina numai pe o parte. Probabil că fiecare dintre cele două părţi nu are destul tact, nu are destulă răbdare pentru a realiza comunicarea, însă cu certitudine face rău ţării. M-aş lega de faptul că preşedintele face acuzaţii împotriva Guvernului. E clar că programul de guvernare nu este realizat 100%. Niciun Guvern, nici de la noi, nici din alte ţări, nu realizează 100% programul de guvernare care de regulă este maximal, dar ca să vii să scoţi în evidenţă numai aspectele negative sau interpretările unor cifre care pun într-o lumină proastă guvernul din motive politicianiste, cred că arată o anumită limită intelectuală, politică a preşedintelui”, a declarat Ionel Tompa.

         În context, purtătorul de cuvânt al ALDE a menţionat că în timp c epreşedintele Iohannis critică Guvernul uită de faptul că nu şi-a îndeplinit promisiunile electorale. „Ia să vedem, domnul preşedinte, din cât a promis cât a pus în practică? Spunea domnul preşedinte că în secunda doi după ce ajunge preşedinte renunţă la imunitate. Toată lumea şi-a pus speranţe şi el a promis că accesul nostru în Schengen va fi mult mai facil, bazându-se şi pe relaţiile speciale pe care le va avea pe filiera etniei cu Germania. Se pare că nu avem niciun parteneriat special cu Germania, nu am văzut nici măcar să-l cheme Merkel, nici măcar să-l sune, măcar pe Băsescu îl mai suna, pe el nici nu-l bagă în seamă. (...) A spus că prioritar pentru el vor fi relaţiile cu Moldova. Prindea bine pentru electorat că vor vota şi în Moldova. Vedeţi care este prioritatea, nici nu a participat la şedinţa solemnă legată de unirea Basarabiei cu România”, a punctat Tompa. El a adăugat nici măcar rolul de mediator nu şi l-a asumat Klaus Iohannis, ba mai mult s-a dus în piaţă alături de protestatari pentru a striga „Jos Guvernul!”.

„Toată politica pe care o duce el, prost sfătuit, duce la divizarea societăţii şi nu la coagularea forţelor. (...) Cred că nu înţelege ce formă de guvernământ este în România. România nu este republică prezidenţială şi atunci atribuţiile preşedintelui sunt limitate.  Constituţia este destul de clară”, a mai spus Ionel Tompa. El a menţionat că, dacă decizia Curţii Constituţionale la sesizarea Guvernului pe tema revocării procurorului şef al DNA va fi favorabilă, iar el va refuza, atunci s-ar putea ajunge chiar la suspendarea preşedintelui.

„Cred că domnul preşedinte, după opinia mea, este un tip, din punct de vedere politic, mediocru. Ca profesor de fizică cred că este excepţional. Sunt dascăl şi ştiu destul de bine ca să-ţi faci şase case din meditaţii, nu poţi să fii decât excepţional. Dacă se adună toţi profesorii din Transilvania şi-şi adună banii din meditaţii,  vă spun că nu-şi iau un apartament”, a concluzionat Ionel Tompa.

 

 

Comentarii

12/05/18 21:14
Bistritean

Pai, cam peste tot, este plin de "dascali " in politica romaneasca, foarte buni la disciplinele lor scolare si complet pedinafara in politica ! De aia ne merge noua atat de prost , ptr ca se face politica pe domenii de activitate, de catre tot felul de "smecheri" cu "scoala poltica " ( sua deloc ) si fara calificare in domeniul pe care-l " pastoresc " .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5