Liderii ALDE Bistriţa-Năsăud susţin o unire simbolică a comunelor bistriţene cu cele din Republica Moldova

Liderii bistriţeni ai ALDE au vorbit astăzi şi despre faptul că foarte multe acţiuni şi evenimente care ar trebui să aibă loc în acest an al Centenarului nu există decât pe nişte hârtii. Astfel, purtătorul de cuvânt al ALDE BN, istoricul Ionel Tompa a lăudat iniţiativa primarului comunei Parva, Ioan Strugari, cel care, prin intermediul unei hotărâri de consiliu local, şi-a declarat dorinţa de unire cu Republica Moldova.

“ Îl felicit pe primarul Ioan Strugari pentru idea ce a avut-o şi, cred că, şi primarii noştri  pot să realizeze acest gen de eveniment care ar întări şi mai tare simbolica acestui an când sărbătorim Centenarul. Poate vom reuşi să avem câteva decizii de consilii locale care doresc unirea cu Republica Moldova pe data de 27 martie, atunci când se împlinesc exact 100 de ani de la unirea în fapt cu Republica Moldova”, a spus Ionel Tompa.

În aceeaşi notă, preşedintele Ioan Ţintean a menţionat faptul că deja se poate vorbi de un adevărat fenomen în Basarabia, fiind vorba de 40 de localităţi care au declarat în mod official că îşi doresc unirea de facto cu România: “ Din discuţiile pe care preşedintele Tăriceanu le-a avut cu Iurie Leancă, vicepremierul Moldovei pentru relaţia cu Uniunea Europeană, a fost trasă şi o concluzie cât se poate de important: vor sau nu vor moldovenii această direcţie europeană, astfel că Leancă va merge în fiecare raion din Basarabia şi va întreba acest lucru”, a explicat Ioan Ţintean.

El a mai subliniat faptul că în Republica Moldova există o dorinţă tot mai mare de unire cu România şi pentru un parcurs European al Moldovei de peste Prut.

În acest context, liderii ALDE bistriţeni au confirmat faptul că primarii democrat-liberali din Bistriţa-Năsăud ar putea gândi foarte repede o strategie pentru declararea  unei uniri simbolice cu Republica Moldova, aşa cum au procedat acele comitete de iniţiativă în urmă cu 100 de ani.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5