Consiliul Judeţean va adopta o Rezoluţie simbolică de unire cu Republica Moldova

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, va adopta în 27 martie, o Rezoluţie simbolică de unire cu Basarabia, la propunerea consilierului judeţean Dan Birişiu (PSD). De altfel, aleşii judeţeni şi-au dat acordul de principiu, în unanimitate, pentru iniţierea acestui demers.

         „Pentru viitoarea şedinţă de Consiliu, cred că o astfel de Rezoluţie care să fie un semnal simbolic – doar asta poate fi -  e foarte binevenit. Am văzut că deja o administraţie locală din judeţul nostru a făcut un asemenea gest, mai exact Consiliul Local al comunei Parva. Am văzut un parlamentar care într-o conferinţă de presă cerea acordul primarului din Beclean să facă un asemenea gest. Da, cred că este un gest simbolic pentru fraţii noştri de peste Prut şi colegii noştri din Consiliul Judeţean vor hotărî în consecinţă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.

         În context, preşedintele Consiliului Judeţean a anunţat că în acea perioadă este invitat în Republica Moldova, la Glodeni, raion cu care Bistriţa-Năsăud este înfrăţit, astfel că, foarte probabil, se va face „un duplex” între cele două administraţii cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

 ***

         Declaraţia de Unire din 1918

În numele poporului Basarabiei, Sfatul Ţării declară: Republica Democratică Moldovenească (Basarabia) în hotarele ei dintre Prut, Nistru, Dunăre, Marea Neagră şi vechile graniţe cu Austria, ruptă de Rusia acum o sută şi mai bine de ani, din trupul vechii Moldove. În puterea dreptului istoric şi dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-şi hotărască soarta lor de azi înainte şi pentru totdeauna se uneşte cu mama ei România.
Trăiască unirea Basarabiei cu România de-a pururi şi totdeauna!
Preşedintele Sfatului Ţării, Ion Inculeţ; Vice-preşedinte, Pantelimon Halippa; Secretarul Sfatului Ţării I. Buzdugan
”.

      

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5