Consiliul Local Beclean a adoptat Declaraţia de Unire cu Republica Moldova

În contextul anului Centenarului, administrațiile locale își arată interesul pentru unirea Basarabiei cu România. Prima declarație simbolică de unire, semnată în România, a plecat din județul Bistrița-Năsăud, din comuna Parva.

Deputatul Ionuț Simionca, președintele PMP Bistrița-Năsăud, l-a provocat în urmă cu două luni, în cadrul unei conferințe de presă, pe primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, să semneze  această declaratie și în consiliul local al orașului pe care-l gospodărește. La momentul respectiv, Nicolae Moldovan a considerat că este o inițiativă bună și o va propune  Consiliului Local, însă nu a fost pusă pe ordinea de zi.

În ședința Consiliului Local al orașului Beclean s-a adoptat cu unanimitate de voturi, în mod simbolic, Declaraţia de Unire cu Republica Moldova.

Declaraţia a fost depusă de către prim-vicepreședintele PMP Bistrița-Năsăud, Cârcu Ioan Caius, consilier local al orașului Beclean.

"Au trebuit să treacă 100 de ani pentru ca cetățenii și clasa politică a României și Republicii Moldova să înțeleagă că este momentul să redevină o singură țara. 100 de ani ne-au trebuit nouă, românilor de pe ambele maluri ale Prutului, să înțelegem că stă în puterea noastră să cerem reîntregirea țării și că uniți ne putem face auzită vocea." a declarat Caius Cârcu.

Acesta este convins că istoria acelor vremuri trebuie să fie cunoscută și respectată de către toţi românii. "În contextul geopolitic de azi, aniversarea Unirii Basarabiei cu România, moment care a marcat începutul unui an 1918 memorabil, pentru națiunea română, are o încărcătură aparte. Însă, spre deosebire de Transilvania, Basarabia este încă ruptă din trupul țării. Acum, la 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, consider că este necesar ca de la fiecare nivel administrativ al țării să susținem cu toată convingerea întoarcerea Republicii Moldova în marea familie europeană prin unirea cu patria mama, România. Republica Moldova, te aşteptăm acasă!", a concluzionat consilierul local.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5