Deputatul Simionca, despre unirea cu Republica Moldova: Pare irealizabil, dar se poate face!

Liderul judeţean al PMP, deputatul Ionuţ Simionca, a anunţat că formaţiunea pe care o reprezintă va depune un proiect de lege care vizează unirea Republicii Moldova cu România, mai ales că ne aflăm în Anul Centenarului.

         „Acest proiect se va baza pe Decizia 148 a Senatului SUA. Această deciziei a fost iniţiată de un grup de senatori care imediat după ce Republica Moldova şi-a declarat independenţa, în care s-a făcut o trecere în revistă a tot ce înseamnă drepturi ale Republicii Moldova, iar pe modelul german de unire RFG cu RDG să se înfăptuiască şi unirea dintre Republica Moldova şi România. De fapt, e ceea ce trebuie. Noi, ca PMP avem proiect de ţară unirea cu Republica Moldova. Cred că după 100 de ani este momentul potrivit să fim împreună din nou. Este dreptul nostru ca români să fim uniţi într-o ţară mare, într-o Românie mare”, a declarat deputatul Simionca.

         Liderul PMP B-N a spus că dorinţa de unire trebuie să vină din ambele părţi ale Prutului, pentru că „nu se poate dragoste cu forţa”. Simionca a spus că PMP  susţine Partidul Unităţii Naţionale din Republica Moldova, partid nou înfiinţat, care în jumătate de an a ajuns la 20% în sondaje, care va intra în Parlamentul de la Chişinău. „Pare irealizabil acest proiect şi cu toţii ne gândim că sunt probleme de macropolitică, de geopolitică pe care noi nu le putem aranja. Eu cred că dacă cetăţenii români doresc, dacă cetăţenii moldoveni doresc, dacă Parlamentul românesc şi cel moldovenesc votează pentru acest lucru, se poate face. E singura modalitate prin care UE va accepta Moldova în spaţiul european. Această unire va aduce avantaje enorme şi României, dar mai ales Moldovei”, a precizat Ionuţ Simionca.

         În context, acesta a făcut referiri şi la politica dusă de liderii UDMR. „Noi ne înţelegem foarte bine cu maghiarii, dar sunt unii lideri care încearcă mai mult ca oricând anul acesta să suprime autoritatea României, să dea la o parte însemnele ţării, drapelul României. Nu le-am luat până acum în considerare, acum ne jignesc. Vecinii români şi maghiari se înţeleg, liderii sunt o problemă, ar trebui să fie responsabili, cu bun simţ, să respecta ţara în care trăiesc. Dacă nu le place acestor lideri, să se mute unde vor ei, dar dacă trăiesc în România trebuie respectate aceste valori, imnul nostru, drapelul nostru”, a mai spus parlamentarul bistriţean.

 

Comentarii

16/01/18 15:04
Ideie ...

Draga domnule, mai intai trebuie sa vedem cati % din Moldovenii de Est, vor unirea cu Romania... si apoi, sa vedem cum ii "impacam," pe rusii care nu prea le vine a rade cu aceasta "ideie" ...stiti dvs destul de bine .
Parerea mea este ca mai intai trebuie sa nu avem "opozitie" din partea nimanui ( mai ales a lor ) si sa nu-i intereseze prea tare acest lucru, ori in ( dupa ) actuala politica ex sovietica, nu prea cred ca vom reusi noi sa infaptuim acest lucru , fara niste conflicte foarte srioase si le stiti dvs de care fel .
Cat priveste politica domnului presedinte Dodon, sa nu credeti Dvs ca vor sa se uneasca cu Romania, ci ar dori eventual unirea dintre Moldova de Est, cu cea de Vest... si formarea Moldovei Mari... exact cum am facut si noi cu Romania Mare... si este lesne de inteles acest lucru... Deci fiti siguri ca nu cu Romania vor ei neaparat sa se uneasca ci cu Moldova de vest si atat si sa-si formeze ei un stat national separat si independent moldovenesc. Dar "ie multi si nu pricepe toti " acest lucru... si ne imbatam cu apa rece degeaba .
Cat priveste populatia maghiara, cred ca s-au luat dupa "catalani"... si dupa altii din zona Cisiordana... si fara parabole, cred ca au o problema cu microcipurile, acuma cand toata lumea doreste o Europa Unita si nicidecum separata si faramitzata pe criterii etnice , dar ma rog, "sarpele cand il doare capul... iese la drumul mare "...
Eu cred ca populatia maghiara majoritara de aici de la noi, este intreaga la minte si nu-i intereseaza prea tare o "stramutare " spre Ungaria lor "mama"... dar exista "franturi" ... sau "aripi impuscate " ... la care li s-au virusat microcipurile rau de tot si baga numai zazanie, cu idei tam.pite, care nu se vor putea realiza NICIODATA !
Tin minte ca intr-un an, de ziua nationala a Ungariei, a fost invitat la Tg Secuiesc domnul ex Basescu si incantati maghiarii de acolo ca insusi presedintele tzarii a mers acolo la ei, la comemorarea acelui eveniment, l-au intrebat cand crede dumnealui ca se va realiza autoinclavizarea "secuiasca " ... si cand le-a raspuns cu un sec " NICIODATA" ... efectiv le-au picat ochii in gura , au amitit toti si nu l-au mai intrebat absolut nimic ...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]