Uniți în Europa. Unirea cu Moldova, sustinerea Diasporei si Statele Unite ale Europei, programul PMP pentru europarlamentare

PMP vine în fața românilor cu cea mai bună listă de candidați pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, listă deschisă chiar de președintele Traian Băsescu. Anvergura şi reprezentativitatea Președintelui Traian Băsescu în Parlamentul European sunt net superioare propunerilor celorlalte partide (vezi deschizătorii de liste Plumb, Rareş Bogdan, Creţu, Norica Nicolai sau Cioloş). PMP candidează la alegerile europarlamentare sub sloganul „Uniți în Europa”, care încorporează trei direcții majore de acțiune, a precizat liderul PMP BN, deputatul Ionut Simionca, in cadrul unei conferinte de presa.

O prima directie vizeaza Statele Unite ale Europei , care presupune accelerarea integrării europene. “Dacă vrem, ca cetățeni europeni, să trăim mai bine, să ne menținem prosperitatea, avem nevoie de o Europă cat mai integrată, care să tindă către Statele Unite ale Europei. Modelul pe care îl avem în vedere este cel al Statelor Unite ale Americii. Toate statele care compun SUA au ajuns, la un moment dat în istoria lor, la ideea de a fi împreună, cu legi federale și legi locale. Un asemenea proiect este perfect aplicabil, în viitor, pe termen de 15-20 de ani, în Europa. Mai multă întegrare pentru România înseamnă, de exemplu pensii în România apropiate de cele din Germania; creșterea subvenției pentru agricultură în România la nivelul celei din Franța.adoptarea monedei Euro”, a mentionat Simionca.

Potrivit acestuia, integrarea nu se poate realiza fără ca marile economii ale Uniunii Europene să plătească acest cost. “Avem nevoie de români care să spună cu voce tare la Bruxelles că asta e direcția, ăsta e viitorul și să ceară popoarelor Uniunii Europene să accepte proiectul Statelor Unite ale Europei - ca soluție de garantare a prosperității lor, ca soluție de a face față concurenței generate de procesul de globalizare. Vom fi câștigători doar dacă în Europa ne pregătim să fim toți un bloc economic și comercial real”, a spus parlamentarul PMP.

Susținerea celor 3,5 milioane de români plecați la muncă în state din UE este o alta prioritate. “Uniți in Europa” înseamnă apărarea tuturor românilor de politicieni populiști care își permit, în acțiunile lor, să-i discrimineze pe români. În Marea Britanie, în campania pentru Brexit, politicieni precum Nigel Farage i-au umilit pe români fără ca aceștia să fi avut vreo vină. În Italia, Savini îi amenință pe români cu confiscarea mașinilor și cu interzicerea dreptului la exprimare și de participare la manifestări publice. În Austria, cancelarul Sebastian Kurz a decis peste noapte că Guvernul trebuie să reducă beneficiile copiilor rezidenţilor austrieci care trăiesc într-o ţară în care nivelul de trai este mai scăzut. În Ungaria, Viktor Orbán atacă România, disprețuind în totalitate Constituția statului român și valorile fundamentale ale UE. PMP va lupta împotriva populiștilor demagogi, care cu bună știință luptă împotriva UE, la care noi, românii, am aderat din convingerea că locul nostru este împreună, “Uniți in Europa”!, a afirmat deputatul Simionca.

Nu in ultimul rand, Unirea cu R. Moldova ramane o prioritate pe agenda PMP. ““Uniți in Europa” înseamnă toți românii în Uniunea Europeană, iar acest lucru îl putem realiza doar prin unirea celor două state românești. Pentru a atinge acest obiectiv însă avem nevoie de aliați puternici la Bruxelles și în toată Europa. Împreună cu Președintele Traian Băsescu, vom reuși să impunem pe agenda Uniunii Europene realizarea acestui obiectiv, la fel cum am reușit să facem din relația cu R. Moldova o prioritate a politicii externe a României. Preşedintele Traian Băsescu va fi primul europarlamentar care a avut cetăţenie basarabeană. Poate genera o foaie de parcurs pentru repornirea discuţiilor privind aderarea Republicii Moldova la UE.  Poate veghea de acolo asupra situaţiei din Republica Moldova. Uniți în Europa înseamnă, pentru noi, o Uniune Europeană care să se întindă până la Nistru”, a concluzionat liderul PMP BN.

  •  

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5