Dorin Dobra: Unirea cu Republica Moldova se poate face şi prin gesturi mici

*declaraţie politică

Senatorul Dorin Dobra, membru al grupului Prietenii Unirii, a susţinut o declaraţie politică în plenul Senatului pe tema unirii Republicii Moldova cu România.

Redăm mai jos, integral, declaraţia politică a senatorului Dorin Dobra:

În 27 martie a.c., Republica Moldova a sărbătorit 97 de ani de la Unirea cu România. Am participat la ceremoniile acestei zile la invitaţia Platformei Unioniste ”acţiunea 2012”. Cu acest prilej, am realizat odată în plus că în 2018 vom sărbători 100 de ani de la Unire şi că suntem datori să fim cât mai aproape de poporul român de peste Prut.

Stimaţi colegi parlamentari şi membri ai Guvernului României: Unirea cu Republica Moldova se poate face şi prin gesturi mici care să creeze punţi de legătură afectivă indestructibile cu efecte pozitive majore! Cu ocazia vizitei mele a fost de ajuns să ascult cu atenţie dorinţele celor cu care ne-am întâlnit pentru a realiza că sunt nenumărate lucruri ce pot fi făcute imediat: să oferim copiilor din Republica Moldova şansa de a participa la olimpiadele şcolare din România; să cerem Guvernului din Republica Moldova acces pe teritoriul ţării în baza buletinului pentru cetăţenii Români; să încercăm să oferim un acces cât mai larg şi facil cetăţenilor din Republica Moldova la sistemul medical. Sunt aşadar multe lucruri mici ce pot fi realizate, iar asta pe termen scurt.

Stimaţi colegi, ştiu că sunt mulţi cei care cred că tocmai apartenenţa la UE ne separă azi de ţara soră de peste Prut. Nimic mai neadevărat! Este chiar în interesul UE ca legătura noastră cu vecinii să fie cât mai strânsă. Prin parteneriatul Estic şi prin Politica de Vecinătate UE caută să stabilească tocmai astfel de relaţii, având un obiectiv major, anume stabilitatea.

Dragi colegi parlamentari! Peste 3 ani vom sărbători 100 de ani de la Unire. Haideţi să facem în aşa fel încât acest moment istoric să ne găsească apropiaţi firesc de fraţii noştri prin câte mai multe astfel de iniţiative. Este mai puţin important unde stau graniţele, atâta timp cât în realitate suntem o singură ţară şi un popor unit!

Comentarii

06/04/15 14:34
Vizitator

Logica lui Gâgă. Un popor unit prin granite: "Este mai puţin important unde stau graniţele, atâta timp cât în realitate suntem o singură ţară şi un popor unit!"

06/04/15 21:29
Cetatean

Mai lasati teoria cu "unirea Romaniei cu Republica Moldova"... ca pe aia-i doare fix in "patru"... de ea Romanie... ! La aia le trebuie sa poata "umbla" si ei "liberi" si hai-hui... pri Europa, de aia fac atata larma si zazanie cu aceasta "unire"... ! Populatia de acolo, nu mai au in ei "sange romanesc"... ptr ca au avut ei grija rusii sa-i duca prin Siberia si sa-i imprastie peste tot... au ramas acolo numai femeile, care au acceptat sa se marite cu ruznacii, astfel incat, astazi, nu stiu daca din toti "moldovenii" de acolo, mai au "sange romanesc"... 10-20% din ei... S-apoi, astazi, numai asta ne mai trebuie noua... ca n-avem noi destule necazuri cu rusii, care ne stau in "coaste"... !
Numai lui mister Base i-a tot trebuit si a tot trambitat in sus si-n jos... aceasta "teorie"... si probabil ca urmareste dinadins sa capete cetatenie "moldoveana"... ca sa poata fugi acolo si sa scape de "parnaie"...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5