Patru parlamentari bistriţeni, Prietenii Unirii!

Nu mai puţin de 115 deputați și senatori, din partea tuturor partidelor politice, au constituit, luni, grupul "Prietenii Unirii" la inițiativa Platformei Unioniste Acțiunea 2012, în fapt membri ai grupului legislativ pentru Unirea României cu Republica Moldova.

Printre aceştia se numără şi patru parlamentari bistriţeni din cei şapte. Este vorba despre deputaţii Cristina-Ionela Iurişniţi (USR), Ionuț Simionca (PMP), Robert Ionatan Sighiartău (PNL) şi senatorul Ioan Deneș (PSD).

Grupul intraparlamentar „Prietenii Unirii”, care a sprijinit mișcarea unionistă de pe ambele maluri de Prut, a funcționat și în legislatura trecută, constituindu-se în 2015, fiind înscrişi deputatul Ioan Oltean, senatorul Dorin Dobra etc.

În cadrul ședinței de inaugurare a grupului, care a avut loc la Camera Deputaților, președintele Platformei Acțiunea 2012, George Simion, a vorbit despre obiectivele pentru următoarele trei luni. În acest sens, a evidențiat dorința autorităților locale din Republica Moldova de a colabora cu autoritățile din România, adăugând că într-un singur an s-a dublat numărul localităților înfrățite.

“Vrem, în perspectiva anului 2018, ca peste jumătate din localitățile din Basarabia — care nu sunt multe, în total sunt 900 de primării peste Prut — să aibă un corespondent aici, în țară. (...) Cred că dvs, ca aleși ai comunităților locale, sunteți cei mai potriviți să ne puneți în legătură cu autoritățile locale din țară", a spus Simion, citat de Agerpres.

Simion a anunțat că vrea să continue și în această vară programul "Cunoaște-ți țara", inițiat în 2015, în baza căruia cetățenii moldoveni pot vizita timp de trei zile obiective culturale, turistice sau economice din România. El a solicitat sprijin pentru obținerea unor locuri de cazare în cămine, pensiuni sau mănăstiri pe durata verii.

Totodată, George Simion i-a invitat pe membrii grupului "Prietenii Unirii" să viziteze Republica Moldova în cursul lunii august, dar și să fie mai prezenți în studioul de la București al postului Unirea TV, înființat în luna septembrie a anului trecut.

 

 

Comentarii

04/06/17 19:19
Cititor

Daaaaaaaaaa.... noi sa le tot dam "fonduri" de "intrajurorare " si pe ei ii doare fix in "invers "... Nu vedeti fraierilor, ca Dodon efectiv ne lasa sa " mergem la ei pe ospetie "... dar dupa care " fiecare la casa lui " ... si orientarea acestuia este catre EST si nu catre VEST ? Nu ne-a spus-o in fata sa ne vedem de ale noastre si sa nu ne mai amestecam in treburile lor interne, sa nu le mai stirbim autoritatea si sa nu mai atentam la independenta lor nationala ? Ce nu pricepeti ?
Totodata... vreti cu orice pretz sa ni-i punem in cap pe ruznaci ? Asta ne trebuie noua acuma, in aceasta cnjunctura mondiala ?
Mai "slabiti-ne" cu aceasta "unire "... ca nici 20% din populatia Republicii Moldova, astazi, nu mai are "sange romanesc" prin vene "... ca au avut ei grija ruznacii de asta... si ei, mai degraba si-ar reface o "Moldova Mare " ( istorica ) , adica sa se uneasca Moldova de Est, cu cea de Vest ... si nicidecum sa se uneasca inapoi cu Romania ... dar... vad ca " ie multi si nu pricepe "...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5