Unirea sărbătorită la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Bistriţa

"Hora Unirii" a răsunat în sala de lectură a bibliotecii, unde elevi din cele 6 clase a IV-a, alături de dascălii lor au sărbătorit 155 de ani de la Unirea Moldovei cu Ţara Romanească, sub domnitorul Alexandru Ioan Cuza.
Evenimentul a fost marcat prin concursul pe temă istorică ,,Hai să dăm mană cu mană,, şi o expoziţie de desene sub genericul ,, Unirea în ochi de copil ,,.
În clasa a IV-a elevul ia contact cu istoria ca obiect de studiu, reuşind să pătrundă în miezul evenimentelor istorice, să-şi imagineze o bandă a timpului în istorie şi să cunoască trecutul istoric al poporului român.
Activitatea a avut un caracter interdisciplinar, valorificând şi stimulând interesul elevilor pentru cunoaşterea evenimentelor şi personalităţilor istorice.
Personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza a fost studiată de către copii din opera lui Ion Creangă, Dumitru Almaş şi Victor Eftimiu. Micii pictori au redat prin culoare portretul domnitorului Cuza şi scene din actul Unirii aşa cum l-au simţit ei.
În concurs s-au întrecut două echipaje (Muntenia şi Moldova) formate din 12 elevi, reprezentanţi ai claselor a IV-a existente în şcoală. Elevii au demonstrat că deţin multe cunoştinţe despre Unire şi înfăptuitorul ei şi cunosc bine şi istoria locală a Bistriţei.
Elevii clasei a IV-a B şi-au dovedit talentul de mici actori în sceneta ,, Moş Ion Roată şi Cuza-Vodă,,. În încheierea activităţii, toţi cei prezenţi s-au prins într-o horă, reuşind astfel să creeze o atmosferă de sărbătoare.
Înv. Valeria Buta
Şcoala Gimnazială Nr. 1 Bistriţa

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5