George Simion (Acţiunea 2012): 1 Decembrie trebuie să fie o zi de consens naţional! Bistriţenii, aşteptaţi, cu mic, cu mare, la Alba Iulia

Preşedintele Acţiunii 2012, George Simion, a lansat o invitaţie către toţi bistriţenii de a participa la evenimentele dedicate sărbătoririi a 100 de ani de la înfăprtuirea Marii Uniri. De altfel, Alianţa pentru Centenar, care însumează peste 120 de organizaţii, va organiza şi deschiderea sărbătorii de la Alba Iulia, printr-un marş – Marşul Unirii – care se va desfăşura pe traseul Gară – Cetate.

„Invităm bistriţenii să ni se alăture. Sunt 10.000 oameni care vin numai din Republica Moldova, vin mii de oameni din Diaspora, inclusiv mulţi bistriţeni, care se vor întâlni vineri seara în Vama Borş şi vin în coloană către Alba Iulia.  Am vorbit cu ei şi le-am explicat tuturor că trebuie să fie o zi de consens naţional, pe care să o sărbătorim şi să marcăm memoria înaintaşilor. Avem timp pentru certuri de orice fel în restul de 364 zile a anului. 1 Decembrie este despre unire, cred eu că este despre reunire, în 2018 trebuie să fie despre Basarabia. Nu avem ce sărbători anul acest atâta timp cât graniţa e pusă de Hitler şi Stalin la Prut”, a declarat George Simion.

Acesta a menţionat că în aceste zile se vorbeşte mai mult despre cazare şi masă decât despre semnificaţia actului istoric de la 1 Decembrie 1918.

„În presă s-a tot vehiculat ideea că nu ai unde te caza, că nu se poate veni la Alba Iulia pe 1 Decembrie. E logic că 1000-1500 de locuri de cazare nu sunt suficiente pentru zecile de mii de oameni care vor veni. Eu nu cred că delegaţii de la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia, în 1918, şi-au pus problema cazării şi nu cred că se gândeau care o să fie meniul zilei. Ajungem să discutăm despre nişte lucruri, de parcă e Revelionul. Toată lumea e binevenită pe 1 Decembrie la Alba Iulia să fie o sărbătoare cu adevărat, în care oamenii să se implice, nu să fie spectatori pasivi la un foc de artificii sau la un concert. Vrem să fie un moment cu care să rămânem din acest An Centenar”, a spus George Simion.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5