Ionuţ Simionca, lansat de Traian Băsescu în competiţia pentru Primăria Bistriţa

Câteva sute de bistriţeni au participat sâmbătă, la Hotelul Metropolis, la evenimentul de lansare a candidaţilor Partidului Mişcarea Populară pentru alegerile locale din 5 iunie.

         Ionuţ Simionca pentru Primăria Bistriţa, Caius Cârcu – Beclean, Ovidiu Vereş – Livezile, Ioan Mihalca – Şieu, Tănase Hangan – Tiha Bârgăului, Iulian Bolbos – Uriu, Ioan Bugnar – Lechinţ, Iuliana N - Teaca sunt doar câteva dintre cele 32 de nume pe care Partidul Mişcarea Populară le va propune electoratului din Bistriţa-Năsăud.

         “La Bistriţa, noi vom câştiga alegerile locale”, a fost concluzia liderului naţional Traian Băsescu, asta după ce a remarcat mentalitatea de învingător a candidaţilor bistriţeni din PMP. Mai mult, Băsescu a precizat că pleacă de la Bistriţa cu sentimentul că aici este o organizaţie fanion nu doar pentru PMP, ci pentru politica românească.

         Alături de Traian Băsescu, la Bistriţa au ajuns prim-vicepreşedintele PMP – Cristian Diaconescu, dar şi secretarul general al PMP-Dorel Onaca.

*** 

Ionuţ Simionca: Primăria e o responsabilitate, înseamnă management, lucru pe care ştiu să-l fac

În discursul său, Ionuţ Simionca a precizat că este obişnuit mai mult cu munca, faptele, nefiind un “om al cuvintelor”. “Vrem să facem bine pentru bistriţeni. Bistriţa trebuie să fie a cetăţeanului. (…) Nu poţi să fii ca New York-ul, dar trebuie să ai minimum de decenţă să poţi să trăieşti normal”, a precizat candidatul Partidului Mişcarea Populară, menţionând că la Bistriţa este nevoie de străzi asfaltate, parcări, creşe, apă şi canalizare.

         “Până acum, aţi avut de ales la aproape toate alegerile dintre răul cel mai mic. De data asta, Mişcarea Populară, în judeţ şi la nivel de municipiu şi oraşe, vă va aduce candidatul potrivit, să nu mai aveţi a alege cel mai mic rău, un candidat care vine din suflet să muncească pentru dumneavoastră. Primăria nu este o aventură, e o responsabilitate, înseamnă management – lucru pe care ştiu să-l fac. Nu sunt un om care renunţă la jumătatea drumului, de jumătate de măsură. Dacă am început, termin, dacă am intrat în PMP – chiar dacă mi-au spus unii că nu e bine, că e un partid mic, mi-au oferit funcţii – rămân”, a punctat Ionuţ Simionca, pentru care integritatea rămâne primordial în politică. 

“Bistriţa pentru bistriţeni înseamnă că prioritate are cetăţeanul de rând. Nu o să mai fie cumetrii şi înţelegeri. Nu vom mai sta la coadă şi cineva va merge prin spate, într-un birou”, a mai spus Simionca în discursul său de la lansare.

 Prioritizarea investiţiilor, oprirea exceselor bugetare şi transparenţa bugetară  - învăţată de la Traian Băsescu pe vremea când era primar al Bucureştiului , “Bistriţa antreprenorială”, “Bistriţa educativă” şi “Bistriţa iubită de către tineri” sunt doar câteva dintre proiectele cuprinse în programul electoral al lui Ionuţ Simionca. 

 

Traian Băsescu: Bistriţa-Năsăud,  judeţul cel mai sărac din Ardeal, cu resurse şi oameni incredibili de buni

         Traian Băsescu, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, a precizat în discursul său că Bistriţa-Năsăud este judeţul cu cel mai mic Produs Intern Brut, “cel mai sărac judeţ din Ardeal”, asta deşi aici sunt “oameni incredibil de buni”. Declaraţia a fost făcută în contextul prezentării responsabilităţilor pe care le au autorităţile locale, inclusiv de creare a locurilor de muncă permanente. Potrivit acestuia, autorităţile au făcut proiecte care au luat ochii opiniei publice, dar nu s-au aplecat asupra problemelor oamenilor, lucru pe care ar fi trebuit să-l facă "citind măcar Constituţia pe care au jurat".

         Liderul PMP le-a spus candidaţilor bistriţeni că programul electoral trebuie ancorat în realitate, pornidn de la drepturile şi libertăţile pe care le garantează Constituţia, şi anume dreptul la informare, la învăţătură, la cultură, la ocrotirea sănătăţii, la un mediu sănătos, dreptul la muncă şi la protecţie socială, protecţia copilului şi a tinerilor, protecţia persoanelor cu habdicap, dreptul la petiţionare etc. Băsescu a precizat că aceste drepturi sunt obligaţii fundamentale ale administraţiilor locale, explicând necesitatea implicării factorilor locali în reducerea abandonului şcolar, investiţiile în sănătate, în creşe şi grădiniţe, în atragerea investitorilor, crearea de locuri de muncă pentru persoane cu dizabilităţi, inclusive în aparatul propriu. Transparenţa îna administraţie, în sensul de a publica contractele pe care autorităţile le încheie şi facturile pe care urmează să le deconteze, sunt alte aspecte pe care autorităţile trebuie să şi le asume, pentru a respecta dreptul cetăţenilor la informare. 

 

Comentarii

23/04/16 17:42
alegator

”Politică curată..?!” Alături de Traian Băsescu, nu este posibilă...! Arătarea experienței americane iară nu ține..! Mii de tineri au fost în america iar cei performanți din păcate nu s-au întors, americanii se pricep să recruteze creiere..pe cei mai puțin performanți îi.. ”lasă slobozi... să candideze la noi..!!” În ce privește ”candidații..numeroși..” ușile multor partide fiind ferecate..., de nu au candidați proprii credibili, la functii publice ciupind de la alții, trădătorii..., sigur ca sunt oportuniști sau oameni naivi bine intenționați, care sunt gata să se asocieze cu ” necuratul” sau personajul malefic Traian Basescu crezând că odată ajunși la putere, prin greșeala electoratului vor face ce vor vrea ei...! Se înșelă..., in partidul lui Basescu se face ce vrea el iar noi am văzut ce vrea! Așa cum a fost ales tartorul cu 100% din voturi în fruntea partidului pmp... și așa cum îl știm de multi ani..., in care adevărurile spuse de domnia sa, s-au dovedit șubrede..., nici de această dată nu merită un astfel de partid încrederea noastră! Nu lăsați să se reorganizeze mafia ANRP și în general, mafia celui mai performant sistem mafiot condus de T.B. din istoria postdecembristă, care a jefuit țara cu cea mai agresivă rapacitate din competiția jefuitorilor inter partinici. Trebuia să-i dați tartorului și ouă..., dar ati fost ocupați să sărbătoriți lucruri serioase... nu să băgați în seamă un potențial infractor care desigur se ... ”..declară nevinovat și are încredere... în jusție!” Justiția cui..? Nu vă mai lăsați prostiți de acest personaj malefic și de noii lui adepți! Asta doar daca vreți să va fie... ceva mai bine!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5