Ionuţ Simionca (PMP): Criză? Nu există criză pentru PSD şi PNL, ci doar pentru români!

Pentru majorarea pensiilor, PSD şi PNL se ceartă public de câteva luni. Pentru majorarea indemnizaţiilor demnitarilor, consensul a fost instant şi unanim, aşa cum arată votul de ieri de la Senat.
În timp ce pensionarii aşteaptă în faţa televizorului să vadă la ce procente se înţeleg PSD cu PNL, armonie politică - fără excepţie - a existat pentru majorarea indemnizaţiilor demnitarilor, majorarea salariilor bugetarilor şi continuarea angajărilor în sistemul public.
PMP le cere membrilor Guvernului şi Parlamentului să iasă printre români, să le explice faţă în faţă, cum pentru populaţie nu s-au găsit decât măsuri de compensare cu 25 bani la litru de combustibil, vouchere de 4 lei pe zi, majorări ale pensiilor care nu acoperă decât jumătate din inflaţie şi plafonarea preţurilor la energie doar în anumite condiţii.
"Domnilor" guvernanţi, ne-a ajuns cuţitul la os! Cu ce ajutaţi românii care, în plină iarnă, vor sta în frig pentru că nu îşi vor permite plata facturilor?
Din birourile de la Parlament şi de la Guvern cum se simte criza?

Secretar general al PMP, 

Ionuţ Simionca

Comentarii

23/09/22 15:52
Radu

Senatul a votat majorarea salariilor demnitarilor, cu sume cuprinse între 1.500 şi 2.600 de lei, ceea ce a generat reacţii vehemente din partea populatiei care se confruntă cu mari neajunsuri financiare generate de inflatie. Prinşi cu mâţa în sac, unii parlamentari se jură că nu era nevoie de aceste creşteri, deşi colegii lor de partid au votat proiectul. Alţii spun că au aflat din presă, deşi tocmai partidul din care fac parte a propus majorarea. Parlamentarii au aruncat responsabilitatea în curtea primarilor pe motiv că aceștia aveau nevoie de bani în plus. Am verificat situația în teren, în mai multe zone din țară. Unii edili au zeci de mii de euro în conturi, câte două - trei case, terenuri și mașini de lux. Alții au mai puțin, dar nu o duc rău, cu salarii de peste 7.000 de lei pe lună. Votul final va fi dat în Camera Deputaţilor.
Uniunea Salvaţi România (USR) a depus două sesizări la Curtea Constituţională care vizează proiectele de majorări de salarii din sistemul public trecute prin Parlament.
Principalele argumente de neconstituţionalitate invocate în sesizări sunt: lipsa fişei financiare, încălcarea principiului bicameralismului, încălcarea procedurilor parlamentare de adoptare a legilor.
În proiectele de lege menţionate, iniţiatorii nu au indicat de unde vor fi luaţi banii, adică sursa de finanţare pentru acoperirea cheltuielilor bugetare ce decurg din aplicarea noilor măsuri, susţinea USR.
Curtea Constituţională a admis, sesizările USR în legătură cu proiectele de lege privind majorările salariale din sistemul public. Astfel CCR a declarat creşterea salariilor demnitarilor ca neconstituţională .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5