Ionuţ Simionca (PMP BN): Ciucă va fi premier pentru că nimeni nu își permite să prelungească această criză politică, iar anticipatele sunt excluse!

Comunicat de presă

Astăzi a început runda a doua de negocieri pentru formarea guvernului. Acum 8 zile, spuneam că Guvernul Cioloș 2 nu va trece testul în Parlament.

Cu Cioloș căzut, USR va rămâne în afara guvernării și va trebui să voteze și noul guvern PNL-UDMR. Ar fi greu pentru USR să nu voteze un guvern care le îndeplinește dorința “fără Câțu”, mai ales în situația critică în care ne aflăm.

Ciucă va fi premier pentru că nimeni nu își permite să prelungească această criză politică, iar anticipatele sunt excluse.

Dacă USR nu va vota Guvernul Ciucă, cu siguranță noul Executiv va fi votat de câțiva parlamentari AUR și PSD. Rămâne de văzut cum se împart funcțiile de conducere ale Senatului și Camerei Deputaților și atunci vedem cine susține acest guvern minoritar, chiar și din umbră.

Cel mai probabil, va fi un tandem PSD-PNL!

Comentarii

22/10/21 11:28
vizitator

E Ciuca al nostru!
(https://www.facebook.com/3minute.net/videos/e-ciuca-al-nostru/8218858219...)

Consultările de la Cotroceni au fost mai degrabă un simulacru. Nicolae Ciucă este preferatul lui Klaus Iohannis, care a fost băgat și pe gâtul PNL, obligându-i să renunte la sustinerea lui Florin Cîţu pentru functia de premier.
De asemenea presedintele a fost la fel de interesant față de intâlnirea cu PSD, cu care se pare că ar fi bătut palma pentru a sustine un guvern minoritar PNL-UDMR. Klaus Iohannis vrea blocarea politicii și comportamentului reformist al USR și scoaterea lui din sferele de influență ale statului. Cu orice preț, fără USR.
Pe de altă parte, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat în uma consultărilor cu Iohannis că este o problemă „pe palier politic” în ceea ce priveşte propunerea lui Nicolae Ciucă premier. Potrivit liderului „nu este usual”, în ultimii ani, ca un Guvern să fie condus de un militar, iar în cazul unui Guvern minoritar, prima mare încercare a unui astfel de Guvern ar fi în primăvară, amintind că „cei care nu sunt în Guvern depun moţiune de cenzură”.
La fel si Dacian Cioloș presedintele USR a declarat că partidul său nu susține un guvern minoritar, câtă vreme există posibilitatea de a construi o majoritate în jurul unui program de guvernare. El a spus că USR este gata să discute refacerea coaliției. Totusi presedintele Klaus Iohannis putea opta de la inceputul lunii septembrie pentru solutionarea crizei politice, inainte de iesirea USR de la guvernare prin inlocuirea incă de atunci a premierului Florin Cîţu cu generalul Nicolae Ciucă, mizand pe fermitatea acestuia de a ţine în frâu a acestei coaliţii în care există atât de multe contradicţii. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5