Deputatul Robert Sighiartău: Nu cred că sunt de acord să votăm un premier social-democrat în primul an şi jumătate!

Agerpres


Vicepreşedintele PNL Robert Sighiartău a declarat, joi, că liberalii au variante de premier, iar Biroul Executiv va decide care este cea mai bună.

"Biroul Executiv propune acest premier, iar el se votează. (...) Avem variante de premier şi cred că în Biroul Executiv vom decide cea mai bună variantă pentru acest Guvern", a afirmat Sighiartău, la sediul central al PNL.

Întrebat dacă Nicolae Ciucă sau Dan Vîlceanu ar fi variante, el a răspuns: "Nu ştiu dacă aceste nume vor fi propuse. Ar putea fi şi alte propuneri din partea unor colegi".

Vicepreşedintele PNL a exclus posibilitatea ca liberalii să voteze un premier din partea PSD care să conducă Guvernul în prima rotaţie.

"Nu există această variantă pentru mine ca membru al PNL şi nici pentru partid, pentru că ţin legătura cu colegii mei şi nu cred că sunt de acord să votăm un premier social-democrat în primul an şi jumătate", a spus Robert Sighiartău. 

Comentarii

19/11/21 11:27
Gica contra

Nu mai tot santajati voi PSD-ul cu ce suntei ori ba de acord, ca altfel se va ajunge la alegeri anticipate si voi veti deveni istorie ca si PNTCD-ul ! Bucurati-va ca totusi PSD-ul accepta sa coopereze cu voi, desi nu stiu zau cum veti face asta ... !

20/11/21 16:53
Vizitator

Criza politică a fost declansată la inceputul lunii septembrie prin demitere a ministrului USR al justitiei prin incălcarea protocolului de guvernare a coalitiei PNL-USR-UDMR ceea ce a determinat demisiile ministrilor USR-PLUS din guvern.
Preşedintele Klaus Iohannis a contribuit si el la „Dinamitarea Coaliţiei” prin acceptarea demiterii de către premierul Florin Cîțu a Ministrului de Justitie Stelian Ion din partea USR-PLUS si inlocuirea lui cu Lucian Bode de la PNL. Totusi, Klaus Iohannis a avut un moment de luciditate după ce premierul Florin Cîțu a anunțat, pe 1 septembrie seară, demiterea ministrului Justiției Stelia Ion si trimiterea către preşedintelui României a cereri de revocare. Astfel că pe 2 septembrie, dimineața Administrația Prezidențială a comunicat, că președintele Klaus Iohannis a primit cererea de revocare a ministrului Justiției, Stelian Ion și că o analizează.
Totusi, „analiza” presedintelui Klaus Iohannis nu a durat prea mult si nu a fost prea înteleaptă, acesta a semnat, joi, la prânz, decretul de revocare a ministrului Justiției, Stelian Ion si numirea în funcția de ministru interimar a lui Lucian Bode, ceea ce a „dinamitat” coalitia de guvernare. Klaus Iohannis avea posibilitatea să nu semneze revocarea ministrului Justiției si să medieze inainte conflictul creat. Chiar si asa criza politică s-a prelungit exagerat de mult desi presedintele Klaus Iohannis avea posibilitatea de a opta încă de la căderea guvernului Cîtu prin motiune de cenzură pentru numirea ca premier a generalului Nicolae Ciucă, mizand pe fermitatea acestuia de a ţine în frâu coaliţia PNL-USR-UDMR în care existau mai multe puncte de convergentă politică. A mai lungit-o 3 luni de zile pentru a ajunge tot la „Ciucă al nostru” ca premier, dar după ce si-au băgat pe dracul în casă prin asocierea cu PSD la guvernare, care având cel mai mare număr de parlamentari pe bună dreptate îsi revendică pozitia de lider al coalitiei PSD-PNL-UDMR.

20/11/21 17:33
ion

cat costa comustibilul dupa masura "trambitata de tine", cu ce s-a ales staul roman?, cat e alocatia pt. copii dupa "duma" ta ?
Tu "ca membru liberal" ce esti, in ce calitate vorbesti si ce intelegi constitutional din " premier , etc in primula n si jumatate"/?, vai de mama ta se de tine "nimicule"

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5