Deputat Cristina Iurişniţi: Scenariul cel mai plauzibil sunt alegerile anticipate. A fost un blat între PNL şi PSD

Deputatul Cristina Iurişniţi (USR) a declarat, în cadrul conferinţei de presă, că România se află într-o criză politică, ca urmare a blatului politic dintre PSD şi PNL. „Ştim ce s-a întâmplat în Parlamentul României, discursurile ipocrite au ajuns cote maxime. Am văzut pe PSD care vorbea despre democraţie, valorile europene, întoarcerea la cetăţeni pentru a avea legitimitate. Am văzut acuze şi de-o parte şi de alta. A fost un blat, un târg, o înţelegere între Orban, preşedintele Iohannis, Ciolacu pentru a demara anticipatele. S-a sacrificat turul II pentru alegerile locale, chiar dacă peste 67% dintre români îşi doresc alegeri locale în două tururi”, a spus deputatul Iurişniţi.

          Potrivit acesteia, ne îndreptăm cu paşi siguri spre alegeri anticipate. „A căzut Guvernul Orban, urmează Guvernul Orban 2. (...) USR a votat împotriva moţiunii şi condamnăm aceste negocieri făcute în spatele uşilor închise. USR îşi asumă un rol mult mai activ pe scena politică. În acordul cu PNL, am avut respectarea alegerii primarilor în două tururi, nu s-a respectat acest lucru. S-a mers pe ideea asumării răspunderii guvernamentale, iar din această cauză noi vom deveni un jucător. Am cerut să intrăm la guvernare, am venit cu o propunere de premier, Dacian Cioloş. Dacă mergem pe scenariul dorit de preşedinte şi Guvernul Orban, vom continua pe calea anticipatelor, în susţinerea acestei direcţii pe care USR-ul a adus-o pe agenda publică. Avem aceste două scenarii, USR susţine anticipatele, dar dacă nu vor fi vrem să participăm şi să contribuim la guvernare”, a explicat Iurişniţi.

          Parlamentarul USR a punctat şi câteva din „derapajele actualului guvern”, în sensul lipsei transparenţei celor 25 de ordonanţe de urgenţă într-o singură seară, dar şi faptul că nu a fost scăzut numărul de semnături necesare pentru susţinerea unei candidaturi din partea unui partid.

          Deputatul Iurişniţi a menţionat că, în cazul unor alegeri anticipate, „soluţia cea mai viabilă şi legitimă de a te întoarce la popor”,  acestea vor fi cumulate cu cele locale, printre datele vehiculate fiind 14 sau 20 iunie.      

Comentarii

14/02/20 10:04
cititor

Domnilor din " gasca lui Johannis si Orban " ... la urmatoarele alegeri, va veti infinge " baionetele ' in *aie , daca vor iesi tot PSD-istii ?! Vreti cu disperare alegeri anticipate, tot din 2 in 2 ani ... dar pe banii nostri publici nu ai vostri si SPERATI SA IESITI VOI LA BUTOANE CA MAJORITATE PARLAMENTARA .
Pai va intreb, daca reprezentati doar 20% din popu.li.mea din tzara... cum credeti ca veti iesi VOI LA BUTOANE ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5