Ionuţ Simionca (secretar general al PMP): Avem o masă de Paşte mai scumpă cu 30% şi o pensie majorată cu 16%!

Declaraţie politică

Sub Guvernul PSD-PNL, de ceva vreme, înregistrăm doar recorduri după recorduri şi niciunul pozitiv. În 2022 am atras atenţia că sunt români care nu îşi mai permit să întâmpine sărbătorile fără griji de natură financiară. Se pare că şi acum trecem prin aceeaşi situaţie, ceea ce arată clar că actualul guvern nu a reuşit să facă în 365 de zile absolut nimic pentru România. Dimpotrivă. La aceste sărbători avem scumpiri de peste 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Singurele recorduri unde PSD şi PNL nu se întrec sunt cele ale pensiilor pentru românii care au muncit cinstit o viaţă întreagă. Avem o masă de Paşte mai scumpă cu 30% şi o pensie majorată cu 16%.

Preţurile alimentelor şi tuturor celor necesare pentru masa de Paşte au crescut considerabil, iar un calcul minimal arată că vom cheltui cu mai mult de 300 de lei faţă de 2022. Conform datelor INS, grav este şi faptul că pe lângă majorarea preţurilor la produsele alimentare, s-au mai adăugat alte 33 de procente la facturile la energie electrică, 41% la gaz, 15% la energie termică şi 24% la apă şi salubritate.

Domnilor guvernanţi, PMP v-a oferit soluţii pentru a reduce din inflaţie! V-am cerut reducerea TVA şi adoptarea unor măsuri care să încurajeze producătorii autohtoni pentru a da cetăţenilor posibilitatea de a mânca ieftin, sănătos şi româneşte. La fel ca la sărbătorile trecute, românii încă aşteaptă efectele măsurilor luate de actuala guvernare pentru a reduce din tăvălugul inflaţiei şi a atinge măcar un sfert din promisiunile făcute în campaniile din ultimii ani.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5