Ionuț Simionca (secretar general al PMP): Reprezentarea românilor din diaspora în Parlamentul României - O lege ce necesită modificări

La conferința românilor de pretutindeni, Ionuț Simionca, secretar general al PMP, a moderat un panel cu tema "Reprezentarea românilor din diaspora în Parlamentul României: O lege ce necesită modificări".
"Ca român care a trăit în afara țării, am subliniat că cei 6 parlamentari actuali nu sunt reprezentativi pentru cei 7.8 milioane de români din diaspora. Propunerile mele includ reducerea numărului total de parlamentari la 300, recalibrarea acestora la nivel național și la nivelul fiecărui județ, inclusiv circumscripția 43 diaspora. De asemenea, am susținut ideea votului prin corespondență și a votului electronic și am vorbit despre faptul că politicienii ar trebui să creeze condiții atractive pentru a încuraja întoarcerea românilor acasă, reunind familiile și contribuind la dezvoltarea prosperă a României", a transmis Ionuț Simionca.

Comentarii

29/01/24 10:58
Dorel de Bistrita

Stimati domni, daca diaspora noastra vrea si doreste sa fie si la noi, la fel ca si in strainatate, trebuie sa priceapa ca trebuie sa vina " acasa "... si sa puna " osul " ... sa construim ceea ce isi doresc, petru ca ei plecand acolo, cu munca prestata ei contribuie la bunastarea acelora si nu a tzarii noastre ! Aici, " acasa " au ramas numai cei neproductivi, pensionarii, batranii, handicapatii si copiii... pe care si i-au " abandonat " la parintii care si aia-s " vai mama lor " ! O tzara nu se poate moderniza si nu poate prospera DOAR COMENTAND SI RIVIND DEDEPARTE ... !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5