Mascaţii au descins pe Pietonal

IPJ Bistriţa-Năsăud şi-a expus tehnica în preambulul Zilei Poliţiei Române

„Mascaţii” Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Bistriţa-Năsăud au descins vineri pe Pietonalul Liviu Rebreanu, reprezentaţiile de luptă ale acestora stârnind admiraţia copiilor. Elevii bistriţeni şi nu numai au fost la fel de încântaţi şi de echipajul canin, adică Hugo, un câine-poliţist de urmă, şi un poliţist conductor.
Zeci de bistriţeni au avut ocazia să vadă „pe viu” tehnica din dotarea Poliţiei, de la autospecializate (Serviciul Rutier, Serviciul Intervenţie Rapidă), la Laboratorul Criminalistic. Ofiţerul de prevenire, împreună cu elevii voluntari ai poliţiei şi poliţiştii de proximitate au împărţit pliante cu sfaturi preventive.
Acţiunea s-a înscris în manifestările dedicate Zilei Poliţiei Române, marcată, în fiecare an, în 25 martie, fiind supervizată de staff-ul instituţiei şi de subprefectul Nicolae Păun.
Tot vineri, la sediul Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Bistriţa-Năsăud s-a desfăşurat ceremonia avansărilor în grad a ofiţerilor şi agenţilor de poliţie. Deoarece au îndeplinit stagiul minim profesional şi întrunesc celelalte condiţii, au fost avansaţi la gradul profesional următor un număr de 30 de ofiţeri şi 64 de agenţi din cadrul IPJ BN, iar un ofiţer şi doi agenţi au fost avansaţi la gradul următor datorită conduitei profesionale deosebite.
25 Martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române, prin art. 50 din Legea nr. 218 din 2002. Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, pe care domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i l-a înmânat, în anul 1822, Marelui Agă Mihăiţă Filipescu. Alături de siglă se afla o ghirlandă din aur în interiorul căreia era prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5