Ziua Poliţiei Române, marcată în avans la Bistriţa

*astăzi, de la ora 13, pe Pietonalul Liviu Rebreanu, IPJ îşi prezintă tehnica din dotare

Manifestările dedicate împlinirii a 190 de ani de existenţă a Poliţiei Române vor fi organizate, la Bistriţa, vineri, la sediul Inspectoratului de Poliţiei Bistriţa-Năsăud şi pe Pietonalul Liviu Rebreanu.
Potrivit datelor furnizate de subinspectorul Antonela Gorgan, purtător de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud, de la ora 10, la sediul instituţiei se va desfăşura ceremonia avansărilor în grad a ofiţerilor şi agenţilor de poliţie. Deoarece au îndeplinit stagiul minim profesional şi întrunesc celelalte condiţii, vor fi avansaţi la gradul profesional următor un număr de 30 de ofiţeri şi 64 de agenţi de agenţi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, iar un ofiţer şi doi agenţi vor fi avansaţi la gradul următor ca urmare a conduitei profesionale deosebite.
Între orele 13.00-15.00, pe pietonalul Liviu Rebreanu din Bistriţa va avea loc o prezentare a dotării şi tehnicii folosite de către poliţiştii bistriţeni. “Vor fi expuse şi prezentate autospecializatele din dotarea IPJ B-N (Serviciul Rutier, Serviciul Intervenţie Rapidă, Laboratorul Criminalistic) şi va avea loc o demonstraţie de luptă susţinută de lucrătorii SIR. Ofiţerul de prevenire, împreună cu elevii voluntari ai poliţiei şi poliţiştii de proximitate vor împărţi pliante cu sfaturi preventive. De asemenea, un câine-poliţist de urmă şi conductorul acestuia vor efectua o demonstraţie practică, spre încântarea tuturor celor prezenţi”, precizează sursa citată.
25 Martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române, prin art. 50 din Legea nr. 218 din 2002. Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, pe care domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i l-a înmânat, în anul 1822, Marelui Agă Mihăiţă Filipescu. Alături de siglă se afla o ghirlandă din aur în interiorul căreia era prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5