IPJ BN: Peste 1.000 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţişti timp de o săptămână

50 de infracţiuni au fost constatate şi peste 1000 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate în cadrul acţiunilor desfăşurate în perioada 20-26 august, pe raza judeţului Bistriţa- Năsăud, ne comunică Biroul de presă IPJ BN.

Întrucât se înregistrează un aflux de persoane care se întorc în ţară în cursul acestei luni pentru a-şi petrece concediul de odihnă, 297 de poliţişti din cadrul Structurilor de Ordine Publică, Poliţie Rutieră, Investigaţii Criminale, Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Acţiuni Speciale, Poliţie Transporturi şi alte structuri au acţionat, în sistem integrat, în vederea depistării, identificării şi tragerii la răspundere a celor care, prin conduita lor, încalcă prevederile legale şi pentru asigurarea climatului de siguranţă publică.

Astfel, poliţiştii bistriţeni au desfăşurat 43 de acţiuni şi au efectuat 4 filtre, în urma activităţilor desfăşurate fiind constatate 26 de infracţiuni de natură judiciară, 14 la regimul circulaţiei şi 10 infracţiuni de alt gen, dintre care 30 în flagrant delict.

Poliţiştii au depistat 3 persoane urmărite şi au confiscat două arme letale, precum şi 120 de cartuşe.

De asemenea, au fost aplicate 1.006 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 170.152 de lei, fiind confiscate bunuri în valoare de 4.540 de lei.

Pe parcursul celor şapte zile, au fost aplicate 52 de sancţiuni privind faptele de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, prevăzute de Legea nr. 61/1991, 5 contravenţii prevăzute de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite precum şi 23 de sancţiuni contravenţionale la alte acte normative.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în urma cărora au aplicat 926 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării 32 permise de conducere şi au fost retrase 24 certificate de înmatriculare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5