Peste 900 de amenzi aplicate de poliţiştii bistriţeni pentru abateri rutiere

În periaoda 13-19 august, poliţiştii au constatat 42 de infracţiuni şi ai aplicat peste 1000 de sancţiuni contravenţionale, pe raza judeţului Bistriţa- Năsăud.

         Pe fondul afluxului de persoane care se întorc în ţară pentru a-şi petrece concediul, 256 de poliţişti au acţionat, în sistem integrat, în vederea depistării, identificării şi tragerii la răspundere a celor care, prin conduita lor, încalcă prevederile legale şi pentru asigurarea climatului de siguranţă publică.

„Astfel, poliţiştii bistriţeni au desfăşurat 50 de acţiuni şi au efectuat 2 filtre, în urma activităţilor desfăşurate fiind constatate 28 de infracţiuni de natură judiciară, 5 la regimul circulaţiei şi 9 infracţiuni de alt gen, dintre care 18 în flagrant delict. De asemenea, au fost aplicate 1.144 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 138.000 de lei, fiind confiscate bunuri în valoare de 9.214 lei.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în urma cărora au aplicat 931 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării 21 permise de conducere şi au fost retrase 23 certificate de înmatriculare”, se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

Nu în ultimul rând, pe parcursul celor şapte zile, au fost aplicate 75 de sancţiuni privind faptele de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, prevăzute de Legea nr. 61/1991, precum şi 138 de sancţiuni contravenţionale la alte acte normative.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]